• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Κρίσιμες συναντήσεις θα έχει στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας


    Μάχη με τα θηρία θα δώσει τις επόμενες ώρες και ημέρες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από σήμερα το απόγευμα θα βρεθεί στο Νταβός προκειμένου να πάρει μέρος στο οικονομικό Φόρουμ που γίνεται εκεί. Στις συναντήσεις, που θα έχει με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Β. Σόιμπλε, τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, αλλά και τον υπουργό οικονομικών Τζακ Λιου, καθώς επίσης και με τον Μάριο Ντράγκι θα προσπαθήσει να αποσπάσει μία θετική δήλωση για την πορεια του προγράμματος ενω παράλληλα  θα αναζητήσει μία στοιχειώδης συναίνεση για το ασφαλιστικό.

    Όλες οι συνομιλίες ωστόσο, θα γίνουν κάτω από τη σκιά του προσφυγικού αφού αυτή τη στιγμή το θέμα αυτό μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων των ηγετών. Ο πρωθυπουργός πάντως, θα προσπαθήσει να συνδέσει τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό με την έκρυθμη κατάσταση, που υπάρχει στη χώρα εξαιτίας των σκληρών μεταρρυθμίσεων και του ασφαλιστικού, τονιζοντας ότι η κοινωνική ηρεμία ειναι απαραίτητη, για να αντιμετωπιστούν και τα άλλα σοβαρά θέματα.

    Εν τω μεταξύ χθες, τα στελέχη του μεγάρου Μαξίμου επέρριψαν ευθύνες για το θέμα των προσλήψεων στα “διαπλεκόμενα ΜΜΕ, λέγοντας ότι  τα τελευταία εικοσιτετράωρα γίνεται μία προσπάθεια να ταυτίσουν τη σημερινή κυβέρνηση με όλες τις προηγούμενες κυβερνησεις που δημιούργησαν αυτό το κράτος . “



    ΣΧΟΛΙΑ