Πολιτική

Κοτζιάς: Να καταδικάσει ο Τσίπρας τα ακροδεξιά μυθεύματα του Πάνου Καμμένου

  • NewsRoom
νικος-κοτζιας

Νίκος Κοτζιάς


Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα απευθύνει, σε αυστηρό τόνο, ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να αποδοκιμάσει τα όσα ανέφερε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στην Βουλή περί ενδεχόμενης μυστικής συναλλαγής «κάτω από το τραπέζι», με τον Ζόραν Ζάεφ.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων: « Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει. Κι έχει πεθάνει διότι ο ίδιος ο κ. Ζάεφ, παρ’ όλες τις προσπάθειες που έκανε η ελληνική πλευρά να βρεθεί μία λύση, με συνεχείς του δηλώσεις, αναιρεί την ίδια τη Συμφωνία. Εκτός κι αν έχει κάνει άλλη συμφωνία με τον κ. Κοτζιά κάτω από το τραπέζι. Οφείλει να το πει δημόσια. Τέτοια συμφωνία, όμως, εμείς δεν γνωρίζουμε».

Μέσα από την ανακοίνωση του Πράττω, το οποίο πρόσκειται στον Νίκο Κοτζιά, ο τέως υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει «ακροδεξιά μυθεύματα και συκοφαντίες» τις αναφορές Καμμένου, ενώ ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει δημόσια τον πρόεδρο του ΑΝΕΛ. Όπως αναφέρει μάλιστα, το Πράττω «θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής που υιοθετεί τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Πράττω επισημαίνει:

Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αποδοκιμάσει, άμεσα και δημόσια, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τη συκοφαντική δήλωση του, χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, περί «πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ».

Η δήλωση του εταίρου της Κυβέρνησης, υιοθετεί ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών, πλήρως τα ακροδεξιά μυθεύματα για «Μυστική Διπλωματία της ελληνικής Κυβέρνησης», καθώς και την απαράδεκτη ύβρι της αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί «συναλλαγών».

Το ΠΡΑΤΤΩ, για άλλη μια φορά, δηλώνει, ότι θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής που υιοθετεί τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καμμένος: Δεν ξέρουμε αν ο Κοτζιάς έχει κάνει άλλη συμφωνία «κάτω από το τραπέζι»ΣΧΟΛΙΑ