ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, υποδέχτηκε σήμερα στη Ρόδο τον πρωθυπουργό της Κίνας, Li Qiang, ο οποίος θα παραμείνει για λίγες ώρες στη χώρα μας, κατευθυνόμενος στη Βραζιλία για τη Σύνοδο της Ομάδας BRICS.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών (Καστέλο).
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στις διμερείς σχέσεις από το 2006 και την υπογραφή της Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης.
Ειδικότερα, ο Κινέζος πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές των σχέσεων αυτών, με κυριότερη έκφανση την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ιδιαίτερα στο πεδίο του τουρισμού και των πολιτιστικών ανταλλαγών.
Ο κ. Χατζηδάκης, από την πλευρά του, σημείωσε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας για διεύρυνση των ελληνικών εξαγωγών προς την Κίνα και σημείωσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για συνεργασία με την Κίνα πάντοτε στο πλαίσιο των κανόνων που έχουν τεθεί από την ΕΕ.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε σχετικά: «Η Ελλάδα και η Κίνα, ως δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς, έχουν αναπτύξει μια σταθερή σχέση συνεργασίας. Η σχέση αυτή θα προχωρήσει με σεβασμό των υποχρεώσεων της Ελλάδας απέναντι στην ΕΕ και την Ατλαντική Συμμαχία. Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα θα είναι η ενίσχυση της συνεργασίας για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα, καθώς και για την ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών και του τουριστικού ρεύματος».
Διαβάστε επίσης:
Reuters: Οι ΗΠΑ απείλησαν την ΕΕ με δασμούς 17% στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και τροφίμων
Μακρόν: Επίσκεψη στη Βρετανία με φόντο το reset στις σχέσεις με την ΕΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαλκιδική: Σφραγίστηκε beach bar στον Άφυτο για καταπάτηση 2,5 στρεμμάτων αιγιαλού
- Μακλούφ (ΕΚΤ): Το ευρώ δεν είναι ακόμη έτοιμο να αντικαταστήσει το δολάριο
- Αναλυτές για Metlen: Η εισαγωγή στο LSE φέρνει στο προσκήνιο τιμές στόχους πάνω από τα €60
- ΗΠΑ – Κίνα: Άρουν τους περιορισμούς σε κρίσιμα βιομηχανικά και τεχνολογικά προϊόντα – Ποια είναι αυτά
