• Πολιτική

    Κώστας Μπακογιάννης: Θα αξιοποιηθούν τα εποπτικά μέσα για την ασφάλεια της Αθήνας

    • NewsRoom
    Κώστας Μπακογιάννης

    Κώστας Μπακογιάννης


    Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε στο MEGA ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «θα αξιοποιηθούν τα εποπτικά μέσα για την ασφάλεια της Αθήνας» και σχολίασε το «φαινόμενο» Κασσελάκης.

    «Η ασφάλεια είναι το Α και το Ω. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει βήματα αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας», παραδέχτηκε ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας.

    Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε στον Δήμο τον αστυνομικό της γειτονιάς. Να βλέπει ο πολίτης όταν κυκλοφορεί έστω έναν αστυνομικό. Είχαμε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κύριο Οικονόμου και συμφωνήσαμε ότι θα ενισχυθεί η αστυνόμευση στις γειτονιές της Αθήνας, θα αξιοποιηθούν τα εποπτικά μέσα, οι κάμερες δηλαδή και ότι ως Δήμος θα λειτουργήσουμε συμπληρωματικά».

    Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης αποκάλυψε ότι έχει παραδοθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο «μαύρος» χάρτης με την παραβατικότητα στη Αθήνα.

    «Έχουμε χαρτογραφήσει την παραβατικότητα στην πόλη και έχουμε καταθέσει έναν «μαύρο χάρτη» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πάμε συγκεκριμένα, γειτονιά γειτοινιά και δρόμο δρόμο», σημείωσε.

    «Απο το 2019 μέχρι σήμερα υπάρχει μια βελτίωση. Τα Εξάρχεια του 203 δεν είναι τα Εξάρχεια του 2019. Κτήρια που ήταν υπό κατάληψη έχουν απεευθερωθεί και έχουν επιστρέψει οι ιδιοκτήτες τους», πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

    «Η Αθήνα είναι οι άνθρωποι και τα προβλήματά τους»

    Ερωτώμενος για το «φαινόμενο» Στέφανος Κασσελάκης και αν θα επηρεάσει τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τους ψηφοφόρους, ήταν ξεκάθαρος:

    «Δεν το πιστεύω. Επειδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν να κάνουν με απτό αποτέλεσμα, δεν έχουν ιδεολογία. Τα κόμματα πλέον μένουν μακριά και καλά κάνουν. Η λογική της κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν πρέπει να μεταφέρεται στην αυτοδιοίκηση. Το αντίθετο. Στην Αθήνα δουλεύουμε γειτονιά γειτοινια μέρα μέρα».

    «Σε μια δημοκρατία θα υπάρχουν συμφωνίες, διαφωνίες. Όλα αυτά είναι απολύτως θεμιτά. Το ζητούμενο είναι αν μπόρουμε εμείς να πετύχουμε κάποια πεδία συναίνεσης κατά την προεκλογική περίοδο για να χτίσουμε πάνω σε αυτά μετά στο δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας για τους συνυποψηφίους του.

    «Η Αθήνα δεν είναι πέρασμα. Είναι οι πραγματικοί άνθρωποι με τα προβλήματά τους», τόνισε.

    Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, έκανε ειδική μνεία στον τομές της καθαριότητας.

    «Η Αθήνα είναι μια ζωντανή, δυναμική μητρόπολη. Έχουμε αναδιοργανώσει την υπηρεσία της καθαριότητας, έχουμε νέα μέσα και εξοπλισμό.Έχουμε αλλάξει φιλοσοφία. Η Αθήνα θέλει σαπούνι, νερό, απολύμανση. Έχουμε τοποθετήσει 350 υπόγειους κάδους και αυτό δεν είναι μόνο αισθητικο. Δεν υπάρχουν οι μυρωδιές πλέον και ταυτόχρονα μειώνονται και τα δρομολόγια», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταναστευτικό και πρόσθετοι πόροι για την κλιματική κρίση στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής  EUMED-9

    Κοινή Δήλωση Κασσελάκη-Φάμελλου: Κυβερνητικό πραξικόπημα σε ΑΔΑΕ και ΕΣΡ με ακροδεξιό deal

    Οικονόμου: H αντιμετώπιση των διεθνών εγκληματικών δικτύων προτεραιότητα για την ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ