• Πολιτική

    Κώστας Αχ. Καραμανλής: Οριστικό, θα είναι υποψήφιος στις Σέρρες μετά από συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής

    Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής


    Ειλημμένη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Κώστα Αχ. Καραμανλή να κατέλθει εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ στις Σέρρες, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σε συνεννόηση μάλιστα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο βρίσκονταν σε απευθείας επαφή καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη, πριν και μετά την παραίτηση του από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

    Από το περιβάλλον του βουλευτή Σερρών υπογραμμίζεται η δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Καραμανλής κατά την τελευταία του δημόσια τοποθέτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία διεμήνυε πως «Είμαι και θα είμαι πάντα παρών στον δημόσιο διάλογο».

    Κυρίως όμως το γεγονός ότι, στην ίδια παρέμβαση, ο κ. Καραμανλής είχε σημειώσει: «Ούτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε εξάρτηση από κυβερνητικά αξιώματα. Παραιτήθηκα ενάντια στην πεπατημένη της πολιτικής πρακτικής σε τέτοιες περιστάσεις: να θέσω σε διαθεσιμότητα ή να ζητήσω τις παραιτήσεις των υφισταμένων μου. Δεν το έπραξα. Ανέλαβα εγώ την πολιτική ευθύνη. Και αυτό το έκανα από εκεί, από τον τόπο της τραγωδίας».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο παραιτηθείς Υπουργός στάθμισε όλα τα δεδομένα και αποφάσισε ότι ο τελικός κριτής για τις πολιτικές ευθύνες του και την επόμενη μέρα της πολιτικής παρουσία του, θα πρέπει να είναι οι πολίτες-ψηφοφόροι.

    Το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο απηχεί η τοποθέτηση της κας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία, σε αντίθεση με συναδέλφους της εντός της ΝΔ, δεν δίστασε όχι μόνο να πάρει θέση υπέρ του Σερραίου πολιτικού, αλλά, ουσιαστικά, να προδιαγράψει τις εξελίξεις

    «Ο Κώστας Καραμανλής είναι αυτοδικαίως υποψήφιος βουλευτής, διότι δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κάνει το παραμικρό, δεν έχει καμία δικαστική απόφαση εις βάρος του, βλέπε Παππάς και οι άλλοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική του», είπε η κα. Μπακογιάννη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή πιθανώς, θα πραγματοποιηθεί μετά από συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο, ούτως ή άλλως, λέγεται ότι ο τέως Υπουργός έχει μιλήσει κατ’ επανάληψη στο τηλέφωνο, πριν από τη συνεδρίαση της Βουλής.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικώς στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ALPHA και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές», είχε πει ότι το ζήτημα των ψηφοδελτίων θα το συζητούσε με τον κ. Καραμανλή «όταν έρθει η ώρα». Σημείωσε ωστόσο, ότι η στάση που κράτησε ο παραιτηθείς Υπουργός «τον τιμά», αναρωτήθηκε πόσες φορές πολιτικοί έχουν πράξει το «αυτονόητο» και ανέδειξε το γεγονός ότι ο βουλευτής Σερρών πήγε στη Βουλή και παρουσίασε την άποψή του «θεσμικά ως όφειλε».



    ΣΧΟΛΙΑ