Κατά περίπτωση θα κλείνουν τα σχολεία και τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως γίνεται και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με εξαίρεση την Ιταλία που βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση και αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση.
Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στο μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία συζητήθηκαν τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού.
Η απόφαση έχει στόχο να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, αλλά χωρίς να προκληθεί πανικός και περιττή αναστάτωση στη ζωή των πολιτών.
Η απόφαση για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων θα λαμβάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις συνθήκες σε κάθε περιοχή.
Τα μέτρα για την οικονομία θα ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεωργιάδης κατά Σαράκη και μαρτύρων Novartis: Κανέναν ηρωισμό δεν είχαν στο μυαλό τους αλλά μόνο τα λεφτά
- Πάνω από 1 τρισ. δολάρια η αξία του χρυσού των ΗΠΑ – Ξεπέρασε τα $3.824,50
- Ισραήλ: Πριν από τη συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου, Ισραηλινός υπουργός ζητεί “απόλυτη ελευθερία δράσης” για τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα
- ΕΟΤ: Νέες δράσεις προϋπολογισμού 600.000 ευρώ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης
