Πολιτική

Κόρμπιν: «Όχι» σε δημοψήφισμα στην Σκωτία από την πρώτη μας θητεία ως κυβέρνηση

  • NewsRoom


Μια κυβέρνηση των Εργατικών δεν θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στην πρώτη της θητεία, εάν εκλεγεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Οι Σκωτσέζοι εθνικιστές, με επικεφαλής την Νίκολα Στέρτζον, έχουν δηλώσει ότι μπορεί να στηρίξουν μια «προοδευτική συμμαχία» με τους Εργατικούς στην περίπτωση που κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, με αντάλλαγμα όμως ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, ο Μπόρις Τζόνσον των Συντηρητικών έχει κατηγορήσει τους Εργατικούς ότι σε περίπτωση νίκης τους θα οδηγήσουν την Βρετανία σε συνεχόμενα δημοψηφίσματα τόσο για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την ανεξαρτησία της Σκωτίας μέσα στο 2020.

«Κανένα δημοψήφισμα στην πρώτη θητεία μιας κυβέρνησης των Εργατικών, διότι νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε απολύτως στις επενδύσεις σε όλη τη Σκωτία», δήλωσε ο Κόρμπιν σε δημοσιογράφους.

Οι ψηφοφόροι στη Σκωτία τάχθηκαν κατά της ανεξαρτησίας στο σχετικό δημοψήφισμα του 2014 και στη συνέχεια ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016.


ΣΧΟΛΙΑ