• Πολιτική

    Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κολοκούρη – Πότε πήρε προαγωγή

    • NewsRoom

    O αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης


    Κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ προκάλεσε η απάντηση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου σε ερώτηση σχετικά με τους κκ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα και Στέφανο Κολοκούρη και την κριτική που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη δική του συνέντευξη Τύπου είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό πως αναβάθμισε πρόσωπα που είχαν διωχθεί από τις θέσεις που κατείχαν μετά την τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως τα πρόσωπα αυτά προήχθησαν σε ανώτερες βαθμίδες από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο αρχηγός της αστυνομίας, εξ όσων γνωρίζω, είχε γίνει υπαρχηγός επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ακολουθώντας τη φυσική επετηρίδα έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι ότι αν ήξερε κάτι ο κύριος Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

    Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διασπορά fake news,  υποστηρίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κ.κ Τσουβάλα και Κολοκούρη μετά την τραγωδία στο Μάτι, ως επιχειρησιακά υπεύθυνους» και πως «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν».

    Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η ΝΔ, κατηγορώντας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα fake news, υπενθυμίζοντας πως ο Στέφανος Κολοκούρης προήχθη δύο φορές μετά την τραγωδία στο Μάτι, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα fake news. Κατανοούμε πόσο θέλουν να ξεχάσουν τα πάντα γύρω από το Μάτι αλλά δεν μπορεί να ξεχνάνε ότι ο κ. Κολοκούρης προήχθη από Αρχιπύραρχος σε Υποστράτηγο στις 9/8/2018 (δηλ. 2 εβδομάδες μετά το Μάτι) και 6 μήνες αργότερα, στις τακτικές κρίσεις πήρε νέα προαγωγή από Υποστράτηγος σε Αντιστράτηγος και μάλιστα ορίστηκε ως Υπαρχηγός Α’» επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

    Η ΝΔ επισυνάπτει και τα αντίστοιχα ΦΕΚ «ελπίζοντας ότι έτσι θα βοηθήσουμε τη μνήμη τους», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της. Και καταλήγει: «ΥΓ. Ελπίζουμε να ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την κα Γεροβασίλη η οποία ήταν τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

    Διαβάστε επίσης

    Τη Βουλή ενημερώνει για τις πυρκαγιές ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Προ ημερησίας συζήτηση στις 25 Αυγούστου
    Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις σε 3 περιοχές
    Φωτιές στην Αρκαδία: Αντιμετωπίστηκαν οι αναζωπυρώσεις σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη



    ΣΧΟΛΙΑ