• Κοινωνία

    Τη Βουλή ενημερώνει για τις πυρκαγιές ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Προ ημερησίας συζήτηση στις 25 Αυγούστου

    • NewsRoom


    Στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η προ ημερησίας συζήτηση γύρω από το θέμα των μαζικών καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα στις αρχές του Αυγούστου.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών καθώς και για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών και τις δράσεις για την αρωγή των πυρόπληκτων, μετά τις φωτιές.

    Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πως οι ευθύνες θα αποδοθούν σίγουρα, αλλά στην σωστή τους ώρα και όχι σε αυτή της μάχης.  Όπως εξήγησε, οι ευθύνες μπορεί να είναι είτε ατομικές, είτε συλλογικές και δεν αφορούν κατ ανάγκην μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε δομές και διαδικασίες και να αποδίδονται όχι εν βρασμώ ψυχής, μετά από σκέψη και με καθαρό μυαλό.

    Ο κ, Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρξει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών εν μέσω της κλιματικής κρίσης, η οποία είναι πλέον εδώ. Τόνισε επίσης πως η πολιτεία θα είναι δίπλα στους πυρόπληκτους ενώ αναφέρθηκε στην σημασία των εκκενώσεων.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Σώσαμε ανθρώπινες ζωές – Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, όλοι θα κριθούμε
    Υπ. Υποδομών: Στις 261 έφτασαν οι επικίνδυνες για χρήση κατοικίες, πού συνεχίζονται οι έλεγχοι
    Πελώνη: Η πρότασή μας να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις στην Επιτροπή Μπένου εξακολουθεί να ισχύει



    ΣΧΟΛΙΑ