• Πολιτική

    Κοντοζαμάνης: Έρχονται προσλήψεις στην Υγεία και νέες ΜΕΘ λόγω κορονοϊού

    • NewsRoom
    Η Πορτογαλία θα στείλει «σύντομα» πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε ο ρωσικός στρατός, δήλωσε σήμερα Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών. «Η Πορτογαλία έχει ήδη στείλει περισσότερους από 60, 70 τόνους πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και θα στείλει κι άλλο σύντομα», είπε ο Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Θα είναι «εξοπλισμός προστασίας αλλά και εξοπλισμός επίθεσης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η υπουργός Άμυνας Χελένα Καρέιρα θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Πορτογαλία είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου την αποστολή στην Ουκρανία «γιλέκων, κράνων, γυαλιών νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδων, πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων» και «αυτόματων τυφεκίων G3». Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Πορτογαλία ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι κήρυξε «personae non gratae» δέκα εργαζομένους της ρωσικής πρεσβείας «των οποίων οι δραστηριότητες ήταν αντίθετες με την εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Λάβαμε τη σωστή απόφαση», εξήγησε ο Πορτογάλος υπουργός, θεωρώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι ασκούσαν «δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια» και «το διπλωματικό τους καθεστώς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

    Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    Σχέδιο επιπρόσθετης χρηματοδότησης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη υπερωριών και προμήθεια εξοπλισμού προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας προανήγγειλε ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Ο υφυπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η παροχή 15 εκατ. ευρώ, που ήδη έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, δεν αποτελεί το τελικό ποσό αλλά μια έκτακτη χρηματοδότηση. «Υπάρχει συγκεκριμένη των αναγκών που θα χρειαστούμε. Το σχέδιο επιπρόσθετης χρηματοδότησης είναι στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και θα τεθεί και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης επισημαίνοντας ότι «επίκειται έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με θέμα την επιπρόσθετη χρηματοδότηση για τον κορονοϊό».

    Ο υφυπουργός τόνισε ότι πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να τρέξει με ταχύτητα τις διαδικασίες γι αυτό και τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα στην Βουλή εισάγει κατεπείγουσες διαδικασίες για προμήθεια υλικού όπως μόνιτορ, αναπνευστήρες, κλίνες κ.α.

    «Σχέδιο υπάρχει και για άνοιγμα νέων μονάδων εντατικής που είναι κλειστές για την αντιμετώπιση των ελαφρών και βαριών περιστατικών. Το σχέδιο αυτό εφαρμόστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης για να ξεκαθαρίσει απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταβληθεί το σύνολο των υπερωριών των στελεχών του συστήματος υγείας.



    ΣΧΟΛΙΑ