• Πολιτική

    Κόντε: «Θα παλέψουμε μαζί, με δύναμη και θάρρος, για να νικήσουμε τον κορονοϊό»

    • NewsRoom
    Τζουζέπε Κόντε

    Τζουζέπε Κόντε


    Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επιδίωξε να εμψυχώσει τους Ιταλούς.

    Ο ίδιος υπογράμμισε στη δημοσίευση του: «Πριν από 159 χρόνια η Ιταλία ενώθηκε. Από τότε η χώρα μας αντιμετώπισε χίλιες δυσκολίες. Δυο παγκόσμιους πολέμους, τον φασισμό. Αλλά οι Ιταλοί, με υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα, κατάφεραν πάντα να ξανασηκωθούν και να ξεκινήσουν μια νέα πορεία. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια νέα, ιδιαίτερα δύσκολη δοκιμασία. Πολλοί Ιταλοί τις ώρες αυτές θρηνούν τον χαμό αγαπημένων τους προσώπων, αγωνιούν για την εισαγωγή συγγενών τους στο νοσοκομείο, υποφέρουν διότι είναι μακριά από την οικογένειά τους, για την εμπορική τους δραστηριότητα που είναι κλειστή και για το μέλλον, το οποίο είναι αβέβαιο».

    Ο Τζουζέπε Κόντε συνέχισε διαβεβαιώνοντας τους Ιταλούς ότι το κράτος είναι στο πλευρό τους και πρόσθεσε: «Το κράτος είμαστε εμείς, 60 εκατομμύρια άνθρωποι που παλεύουν μαζί, με δύναμη και θάρρος, για να νικήσουμε αυτό τον αόρατο εχθρό. Ευχαριστώ όσους πήγαν για αιμοδοσία, τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, τους γιατρούς και νοσοκόμους, τους πυροσβέστες και τους άνδρες και τις γυναίκες των δυνάμεων ασφαλείας, για τις άνευ προηγουμένη προσπάθειες που καταβάλλουν».

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους φαρμακοποιούς, τους εργάτες των βιομηχανιών, τους οδηγούς ταξί και τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ. «Ευχαριστώ όλους όσοι σέβονται τους κανόνες, διότι ποτέ όσο σήμερα η Ιταλία δεν χρειάσθηκε να μείνει ενωμένη», υπογράμμισε ο Κόντε.



    ΣΧΟΛΙΑ