• Πολιτική

    Κόντε: Τα μέτρα κατά της πανδημίας θα ισχύσουν μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου – Θα στηρίξουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις

    • NewsRoom
    Τζουζέπε Κόντε

    Τζουζέπε Κόντε


    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε απόψε ότι τα μέτρα πρόληψης με στόχο τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

    Τα κυριότερα αφορούν την απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου στις διαπροσωπικές επαφές και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτούς, όταν υπάρχει μεγάλη προσέλευση πολιτών. «Δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε κι άλλα μέτρα. Αντιθέτως, από τις 15 του μηνός, δίνουμε “πράσινο φως” στα κρουαζιερόπλοια. Πρέπει να αποδείξουμε, όμως, ότι είμαστε έξυπνοι και ότι δεν κάνουμε βήματα προς τα πίσω», είπε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί αν θα αποφασιστεί περαιτέρω παράταση των μέτρων πρόληψης.

    Παράλληλα, ο Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι το ιταλικό δημόσιο θα διαθέσει άλλα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας. Συνολικά, η κυβέρνηση της Ρώμης έχει εγκρίνει πάνω από εκατό δισεκατομμύρια ευρώ, για την στήριξη των πολιτών, των επιχειρήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Για την ενίσχυση του τομέα της εργασίας, με τα νέα αυτά μέτρα πρόκειται να δοθούν 12 δισεκατομμύρια ευρώ» εξήγησε, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός.



    ΣΧΟΛΙΑ