• Πολιτική

    Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω πορείας Παλαιστινίων

    • NewsRoom


    Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα Παλαιστίνιοι προς την αμερικανική πρεσβεία, μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται παρατεταμένες έξω από την πρεσβεία, ενώ κλειστό είναι το ρεύμα κυκλοφορίας της Βασ. Σοφίας από Σύνταγμα προς Χίλτον, αλλά και στην κάθοδο από το ύψος της Μεσογείων, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

    Κλειστή και η λεωφόρος Αμαλίας από την οδό Ξενοφώντος.

    Παράλληλα μέλη της ΚΝΕ έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και θα πραγματοποιήσουν και αυτοί πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    μποτιλιάρισμα

    Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε πορεία Παλαιστινίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

    Μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης και μέλη της Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) θυροκόλλησαν στην είσοδο ψήφισμα με τα αιτήματά τους, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει επίσημα την Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

    Υπενθυμίζεται πως οι περίπου 250 διαδηλωτές, πραγματοποίησαν νωρίτερα διαμαρτυρία έξω από το Αμερικανικό Προξενείο επί της οδού Τσιμισκή. Μέχρι αυτή την ώρα η οδός Αγίου Δημητρίου παραμένει κλειστή.

     



    ΣΧΟΛΙΑ