• Πολιτική

    Κλαίγεται ξανά ο Τσίπρας για το debate: Δεν θέλουν να με αντιμετωπίσουν


    Για μια ακόμα φορά ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να αποδώσει τις ευθύνες για την ακύρωση του debate στα υπόλοιπα κόμματα, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν θέλει να τον αντιμετωπίσει.

    Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, κατηγόρησε αρκετές φορές τους πολιτικούς του αντιπάλους πως δεν θέλουν να τον αντιμετωπίσουν και να αντιπαραθέσουν τα σχέδιά τους για το μέλλον, παρά το γεγονός πως ο ίδιος προκάλεσε την ακύρωση του debate με τις μεθοδεύσεις του για αλλαγή ημερομηνίας.

    Ο Τσίπρας δικαιολόγησε την κινδυνολογία στην οποία έχει επενδύσει και την διαστρέβλωση των θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως ευθύνη που έχει για να «αναδεικνύει τους κινδύνους» και ανέφερε πως αν ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να απαντήσει, τότε να αντιπαρατεθεί σε debate μαζί του. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν θα πήγαινε «ούτε δεμένος» στο debate. «Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται το διάλογο γιατί έχει “προγραμματικούς σκελετούς”. Ο κ.Μητσοτάκης θέλει να πάει ο κόσμος στις κάλπες σας υπνωτισμένος. Η κυρία Γεννηματά και ο κ.Κουτσούμπας συνεννοήθηκαν με τον κ.Μητσοτάκη»

     Υποστήριξε δε πως δεν καταλαβαίνει το γιατί τα μικρότερα κόμματα διαφώνησαν τελικά με την πραγματοποίηση του debate μετά το χάος που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως ανέφερε και εκείνος όταν το κόμμα του δεν ήταν τόσο μεγάλο είχε βοηθηθεί από την παρουσία του στο debate όλων των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να εκλεγεί στη Βουλή. Αποφεύγοντας βέβαια να σχολιάσει το ότι ο ίδιος ζητά μανιωδώς την πραγματοποίηση debate μόνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και χωρίς την παρουσία των άλλων κομμάτων.

    Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως όταν τα μικρότερα κόμματα διαμαρτυρήθηκαν για την αλλαγή της ημερομηνίας του debate που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της έκτακτης συνόδου κορυφής, εκείνος επανήλθε προτείνοντας να γίνει αργά το βράδυ της 1ης Ιουλίου, αν και θα ήταν «άγρυπνος και ξενυχτισμένος» όπως ανέφερε.

    Τότε το ΚΚΕ έβγαλε το «φίδι από την τρύπα και έγινε για να αποφύγουν και οι τρεις την αντιπαράθεση με μένα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Μου θύμισε λίγο αυτόν τον παράγοντα του Εδεσσαϊκού», είπε γελώντας αναφερόμενος στην στάση του ΚΚΕ. «Σηκώνω τα χέρια ψηλά, αλλά πρέπει ο λαός να βγάλει κάποια συμπεράσματα», ανέφερε.



    ΣΧΟΛΙΑ