ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στόχος πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ που επιλήφθηκαν του θέματος, ύστερα από αίτημα της ηγεσίας του Υπουργείου, ανέφεραν ότι πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από ιό, επονομαζόμενο Sudikobi, για τον οποίο παγκοσμίως δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.
Επίσης, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, δεν μπορεί να ανιχνευθεί ο τρόπος της επίθεσης, διότι οι δράστες σβήνουν τα ίχνη τους, παρ’ όλα αυτά οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση. Η επίθεση αυτή ίσως έχει ως συνέπεια την απώλεια ορισμένων αρχείων και τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ulrik Fugmann (BNP Paribas Asset Management) στο mononews: Γιατί η ενέργεια είναι «ο τρόπος» να παίξει κάποιος το play του AI
- Η διαχρονική γοητεία του Alhambra: Πώς η Van Cleef & Arpels μεταμορφώνει το πιο εμβληματικό της κόσμημα σε σύμβολο της νέας πολυτέλειας
- «Ελευθέρας» σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα στην πορεία προς την… «Ιθάκη» – Το μεγάλο ραντεβού στο Παλλάς
- Νέο συμβόλαιο για την ΤΕΚΑΛ στο Ελληνικό: Έργο 40 εκατ. ευρώ για τα The Cove Residences