• Πολιτική

    Κυβερνητική κρίση στην Κύπρο: Παραιτήθηκε ο υπουργός δικαιοσύνης λόγω «Ορέστη»

    • NewsRoom


    Μια από τις πιο μεγάλες κρίσεις της προεδρίας του αντιμετωπίζει με την επιστροφή του από το εξωτερικό ο Νίκος Αναστασιάδης στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων στο θέμα των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και κοριτσιών από κύπριο ίλαρχο.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, μετέβη σήμερα στο προεδρικό μέγαρο και υπέβαλλε την παραίτησή του Νίκο Αναστασιάδη, η οποία και έγινε δεκτή, όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα.

    «Υπέβαλα την παραίτησή μου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και δεν είχα καμία ενημέρωση από την αστυνομία. Η αναζήτηση ευθυνών αφορά όλους μας. Πρόθεσή μου είναι να μιλήσω με την ανεξάρτητη επιτροπή παραπόνων για την αστυνομία για διερεύνηση του θέματος. Θεωρώ άδικη την επίρριψη ευθυνών και στον υπουργό γιατί δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την αστυνομία» ανέφερε ο κ. Νικολάου.

    «Ζήτησα ανεξάρτητη πλήρη διερεύνηση των ευθυνών που θα καταδείξουν τις ελλείψεις στη διαδικασία. Καλώ την κοινή γνώμη να συνεχίσει να επιδεικνύει εμπιστοσύνη στο αστυνομικό σώμα. Όλοι μας έχουμε περάσει δύσκολα. Σε προσωπικό επίπεδο έχω βασανιστεί πολύ, όχι για το αν θα υπέβαλα παραίτηση αλλά για τις οικογένειες των θυμάτων. Εύχομαι η παραίτησή μου να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.».

    Ο Ιωνάς Νικολάου απέφυγε να σχολιάσει κατά πόσο θα πρέπει να παραιτηθεί ο αρχηγός της αστυνομίας αποχωρώντας από την αίθουσα της διάσκεψης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανατριχιαστικά στοιχεία από τις νεκροτομές: Τις έπνιγε με κεφαλοκλείδωμα ο serial killer της Κύπρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Serial Killer στην Κύπρο: Βρέθηκε και δεύτερο αντικείμενο στην «Κόκκινη Λίμνη»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κύπρος: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή» ομολόγησε ο serial killer – Συνεχίζονται οι έρευνες



    ΣΧΟΛΙΑ