• Πολιτική

  Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι


  «Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

  Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν μάλιστα ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας» η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».

  Τι ανέφερε ο Ζελένσκι

  Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα X στην οποία ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

  Πρόσθεσε επίσης ότι «στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7».

  Ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση για την συνομιλία που είχε με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ανέφερε:

  «Μίλησα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. Η επίσκεψή μου στην Οδησσό μου κατέδειξε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας. Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξή της στην ΕΕ».

  Διαβάστε επίσης:

  ΗΠΑ: Από το φθινόπωρο οι Χούθι έχουν επιτεθεί σε τουλάχιστον 50 πλοία ανοικτά της Υεμένης 

  Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία

  Αίγυπτος: Πέντε ΥΠΕΞ αραβικών χωρών συναντούν τον Άντονι Μπλίνκεν  ΣΧΟΛΙΑ