• Πολιτική

    Και εθελοντές για την στήριξη του ΕΣΥ – Υπέρ των υποδομών υγείας τα έσοδα από τα πρόστιμα

    • NewsRoom


    Έκκληση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας απηύθυνε η κυβέρνηση, με στόχο να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πανδημία του κορονοϊού.

    Την σχετική έκκληση απηύθυνε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημειώνοντας ότι κρίθηκε αναγκαία η απασχόληση εθελοντών.

    «Καλούνται όσοι θέλουν από τις σχετικές ειδικότητες, αλλά και άλλοι σε διοικητικές θέσεις» τόνισε.

    Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, με την οποία καλεί όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

    Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.

    Επίσης, η κ. Πελώνη ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα των 150 ευρώ σε όσους δεν συμμορφώνονται στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα πηγαίνουν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και των υποδομών υγείας.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκαλεί αύριο σε συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο, που θα γίνει όμως με τηλεδιάσκεψη, και θα έχει ως κύριο αντικείμενο τις εξελίξεις για τον κορονοϊό.

    Η κ. Πελώνη έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί, με αποκορύφωμα την χθεσινή απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα στις 6 το πρωί.

    Επίσης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των συνόρων με την Τουρκία και η διακοπή αεροπορικής σύνδεσης με την Βρετανία, χωρίς ωστόσο να διακόπτεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού Ελλήνων.

    Σχετικά  με τις ελλείψεις ειδών στα σούπερ μάρκετ, είπε πως «η αγορά θα εφοδιαστεί τις επόμενες μέρες με αντισηπτικά και είδη ατομικής υγιεινής. Ας μην προτρέχουμε για τα επόμενα στάδια».

    Απαντώντας στις εκτιμήσεις για κορύφωση των κρουσμάτων του κορονοϊού, σημείωσε ότι «το σχέδιο είναι δυναμικό. Ελπίζουμε πως δεν θα φτάσουμε σε κορύφωση, αλλά εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα».

    Η στάση της αντιπολίτευσης κρίνεται υπεύθυνη, θα δούμε και στην συνέχεια, πρόσθεσε η κ. Πελώνη.

    Η μάχη στα σύνορα δίνεται καθημερινά, σημείωσε αναφορικά με τα περιστατικά απόπειρας να περάσουν τα σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στον Έβρο.



    ΣΧΟΛΙΑ