• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ώστε να μην μπει ο τόπος σε περιπέτειες

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»


    Επιβεβαίωση της ισχυρής εντολής ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του με στόχο την ευρωπαϊκή Ελλάδα του μέλλοντος και για να μην μπει ο τόπος σε περιπέτειες.

    «Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει συμπολίτης μας που να πιστεύει ότι μια κυβέρνηση που θα έχει μια οριακή πλειοψηφία, θα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική στην υλοποίηση του προγράμματος. Σταθερή κυβέρνηση είναι αυτή που έχει μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σταθερή κυβέρνηση είναι η προϋπόθεση για τις μεγάλες αλλαγές», υπογράμμισε.

    Ο κ. Μητσοτάκης, αν και χαρακτήρισε «μάλλον ανέφικτο στόχο» τους 180 Βουλευτές για τη ΝΔ σε μια Βουλή στην οποία, όπως φαίνεται, θα είναι περισσότερα κόμματα από την τελευταία, διεμήνυσε ότι «δεν είναι στην πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου». Ως παράδειγμα ανέφερε το θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΝΔ για μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση στο θέμα της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος.

    Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρουλάκη

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη που παρέθεσε στο Mega, εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση. Fake news για θέματα που δεν υπάρχουν και απαντήθηκαν. Εξακολουθούν να παρουσιάζουν την εικόνα μιας Ελλάδας που δεν υπάρχει. Δεν κατάλαβαν τίποτα από το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής. Αν κάποιοι, κάνοντας τα ίδια που τους οδήγησαν στο 20%, πιστεύουν ότι θα έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα, αυτό, όπως είχε πει κάποιος, είναι ο ορισμός της παράνοιας», είπε φωτογραφίζοντας τον κ. Τσίπρα, αλλά χωρίς να τον κατονομάσει.

    «Ο κ. Ανδρουλάκης “κοπιάρει” τον κύριο Τσίπρα. Προσπαθεί να κινητοποιήσει συναισθήματα που έρχονται από άλλες δεκαετίες. Ο λόγος του ΠΑΣΟΚ, είναι ρηχός. Δεν είναι απλά ξύλινος, δεν έχει τίποτα ουσιαστικό και γι αυτό δυσκολεύονται να κοστολογήσουν το πρόγραμμά τους. Δεν έκοψα εγώ τις σχέσεις με τον κ. Ανδρουλάκη», επανέλαβε, με το βλέμμα στη Χαριλάου Τρικούπη.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη

    Το κοινωνικό κράτος και οι νέοι

    Υπεραμυνόμενος της προεκλογικής πολιτικής του, αλλά και του δόγματος «η ΝΔ είναι η μόνη λαϊκή παράταξη της χώρας», έφερε ως παράδειγμα τους νέους -με αναφορές στο πρόγραμμα στέγη και εργασία- η ψήφος των οποίων απέδειξε ότι οι νέοι «δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού, ούτε εργαλείο για αντίσταση».

    Αλλά και στις «λαϊκές συνοικίες» που στήριξαν τη ΝΔ με πρωτόγνωρα ποσοστά, όπως το Πέραμα, εξαιτίας της πολιτικής στήριξης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος χαρακτήρισε κρίσιμο θέμα την ενίσχυση των οικογενειών, μέσα από σειρά προγραμμάτων και την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα σχολεία, τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ιδίως των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, και τη δημιουργία Κέντρων Υγείας από το Ταμείο Ανάκαμψης, με παράλληλη αξιολόγηση των διοικητών και των στελεχών, δηλώνοντας ότι «πολύ σύντομα, δεν θα έχουμε ράντζα».

    Ακρίβεια και πλειστηριασμοί

    Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί πλήρως η ακρίβεια και υποστήριξε ότι η μόνιμη λύση του προβλήματος είναι η αύξηση των μισθών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι η συνεχής παροχή επιδομάτων.

    «Τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε μπει σε καθοδική πορεία του πληθωρισμού. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία με το πλεόνασμα της ανάπτυξης. Γιατί, πλέον, δεν θα μπορούμε να ξοδεύουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.

    Οι πολίτες να καταλάβουν τη σημασία της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας και με τη μείωση των επιτοκίων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τις τράπεζες να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό, διαμηνύοντας ότι «όλοι κρίνονται, και όλοι, σε ένα βαθμό, ελέγχονται».

    Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση και στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα από την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Ενώ, υπεραμύνθηκε του εξωδικαστικού μηχανισμού, τονίζοντας ότι «οι πλειστηριασμοί που γίνονται δεν αφορούν την πρώτη κατοικία, αφορούν βίλες, εμπορικά οικόπεδα και στρατηγικούς κακοπληρωτές». Άφησε δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο και για επιπλέον βήματα «που θα είναι προς όφελος όλων». Και έστειλε μήνυμα προς τις τράπεζες δηλώνοντας ότι «οι προμήθειες εξακολουθούν να είναι υψηλές».

    Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα συγχαρεί τηλεφωνικώς τον κ. Ερντογάν, δήλωσε πως «ανά πάσα στιγμή είναι ώριμη μια συνάντηση» μεταξύ τους, τονίζοντας ωστόσο, ότι δεν έχει αυταπάτες για τον τουρκικό αναθεωρητισμό, με τη μόνη διαφορά προς συζήτηση με την Άγκυρα να είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

    Οι επόμενες κινήσεις

    Με επίσκεψη και ομιλία στο Περιστέρι, μια από τις περιοχές της Δυτικής Αθήνας όπου η ΝΔ αποδόμησε το μύθευμα του ΣΥΡΙΖΑ περί μονοπωλίου της κοινωνικής ευαισθησίας, κερδίζοντας για πρώτη φορά με συντριπτικά ποσοστά τη νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, εκκινεί σήμερα το νέο κύκλο περιοδειών του ανά την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δρόμο προς την αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, οπότε θα κριθεί και η επόμενη μέρα της χώρας, με τον θριαμβευτή της πρώτης αναμέτρησης να επιμένει στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή περιπέτειες».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, συνεχίζοντας ουσιαστικά τη στρατηγική του «η κάλπη είναι άδεια, δεν υπάρχει πρώτος γύρος, όλα ξεκινούν από την αρχή», αλλά και της «μοναδικής πρότασης που μπορεί, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και να οδηγήσει τη χώρα στην κανονικότητα και το ευρωπαϊκό μέλλον της», αναμένεται αύριο και μεθαύριο να συνεχίσει το προεκλογικό του πρόγραμμα με επισκέψεις στους τέσσερεις νομούς της Κρήτης, η οποία για πρώτη φορά «βάφτηκε μπλε», στη βάση του επικοινωνιακού μοντέλου της απευθείας επαφής με τους πολίτες στη διάρκεια πολλών μικρών συγκεντρώσεων.

    Ενώ, στη συνέχεια, μετά από μια «στάση» σε γειτονιές της Αθήνας (Παγκράτι, Αμπελόκηπους) θα περιοδεύσει στη Θεσσαλία (Καρδίτσα, Φάρσαλα, Καλαμπάκα) και το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, και του Αγίου Πνεύματος στο Άγιο Όρος, που βρίσκεται στις παρυφές της εκλογικής αντιπαράθεσης εξαιτίας της φερόμενης εμπλοκής μονών και συγκεκριμένων μοναχών στην προσπάθεια πολιτικής πριμοδότησης του κόμματος «Νίκη» του θεολόγου κ. Νατσιού, ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή είδε τα ποσοστά του να αγγίζουν το όριο εισόδου στη Βουλή.

    Η ΝΔ δίνει ιδιαίτερο βάρος στη «μάχη» της Βορείου Ελλάδος με στόχο την αύξηση των ποσοστών, που σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, όπως η Πιερία, η Δράμα, το Κιλκίς, η Πέλλα, η Καστοριά, η Χαλκιδική, η Α και η Β΄ Θεσσαλονίκης, μειώθηκαν εξαιτίας και της εκλογικής ενδυνάμωσης αυτών της Ελληνικής Λύσης και του κόμματος Νίκη.

    Το μήνυμα που θα εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις επισκέψεις του στις συγκεκριμένες περιοχές, αυτή την εβδομάδα καθώς και αυτές που θα ακολουθήσουν, είναι ένα και σαφές: Υπάρχουν πατριώτες της πράξης και πατριώτες στα λόγια και στη θεωρία. Η ΝΔ, με υπεύθυνο πατριωτισμό, αντιμετώπισε τις εθνικές κρίσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της τετραετίας, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να πράξει ένα κόμμα διαμαρτυρίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Μήνυμα αυτοδυναμίας και εγρήγορσης – Τι είπε στους εκλεγμένους βουλευτές της ΝΔ

    Βουλή: Ορκίστηκαν οι “300” των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023

    Εκλογές 2023:

    Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Εκλογές 2023: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ