ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντοπούλου: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Χρυσοχοΐδη για τους δράστες της τραγωδίας της Marfin
Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.
Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού.
Η τραγωδία της Marfin, ένα έγκλημα που παραμένει ατιμώρητο εδώ και 10 χρόνια καθώς οι «κουκουλοφόροι» φυσικοί αυτουργοί εξαφανίστηκαν μέσα στο πλήθος, συνέβη στις 5 Μαΐου του 2010, κατά την μεγάλη διαμαρτυρία πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου.
Οι δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες οι συγγενείς των 3 θυμάτων (μία εκ των οποίων έγκυος) και των 21 τραυματιών, έλαβαν αποζημιώσεις, αφορούσαν την αναγνώριση λαθών και και παραλείψεων της τράπεζας, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παρέμβαση Τσίπρα λίγο πριν το συνέδριο του Economist: Ο όρος «βαλκανοποίηση» είναι μάλλον επιεικής
- ΕΧΑΕ: Στο 6,59% το ποσοστό της Praude Asset Management
- Ινδία: Aμφισβήτηση δασμών των ΗΠΑ σε προϊόντα χαλκού – Καταφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
- Όλγα Κεφαλογιάννη: Επίσκεψη στην Κομοτηνή η υπουργός Τουρισμού για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του νομού Ροδόπης
