Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Tι συζήτησε με τον CEO της Deutsche Telekom, Tim Höttges

  • NewsRoom

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Telekom, Tim Höttges, κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


Οι επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Telekom, Tim Höttges.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Δεκεμβρίου, για την πραγματοποίηση επενδύσεων άνω των 3 δισ. ευρώ από τον ΟΤΕ σε βάθος πενταετίας (2022-2027), ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Telekom, Tim Höttges.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης για τη διαρκή επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, στη συνάντηση συμμετείχαν o υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος, και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Από την πλευρά της εταιρείας έλαβαν, επίσης, μέρος η επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Dominique Leroy, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε δύο περίπου μήνες μετά την προηγούμενη επικοινωνία του πρωθυπουργού με στελέχη της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ στο Μέγαρο Μαξίμου (15 Δεκεμβρίου 2021), κατά την οποία ανακοινώθηκαν οι επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, οι μεγαλύτερες που έχουν γίνει από ιδιωτική εταιρεία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών οι οποίες θα συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Ντομινίκ Λερουά (Deutsche Telekom): Με το στρατηγικό πλάνο ταχείας ανάπτυξης της οπτικής ίνας από τον ΟΤΕ δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην ΕλλάδαΣΧΟΛΙΑ