• Πολιτική

    Οικονόμου: Η Ελλάδα «παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις»

    • NewsRoom
    O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκείται σε παθητικό ρόλο θεατή απέναντι στις εξελίξεις. Με συνεχείς διπλωματικές ενέργειες, με διεθνείς πρωτοβουλίες, με όπλα μας την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αλλά και το διεθνές κύρος του πρωθυπουργού ο οποίος πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις επίλυσης των διεθνών ζητημάτων, η Ελλάδα ανθίσταται και προστατεύει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην εισαγωγή του κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην διπλωματική δραστηριότητα του πρωθυπουργού τις περασμένες ημέρες, και μεταξύ αυτών επισήμανε τη συνάντηση του με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

    Είπε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ, και ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για τα ενεργειακά πρότζεκτ που προωθεί η Ελλάδα στη Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης εξαιτίας της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.

    Αναφερόμενος στην κρίση με την Ουκρανία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η χώρα μας βρίσκεται σε απόλυτη συστράτευση με τους συμμάχους της, αλλά επίσης τάσσεται υπέρ των ανοιχτών διαύλων με τη Ρωσία.

    Είπε επίσης ότι η Ελλάδα αναδείχθηκε «παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις» και πρόσθεσε ότι το προηγούμενο έτος οι νέες επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά σχεδόν 110.000.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν το φιλεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης και την «καλή μεταρρυθμιστική στρατηγική της που παράγει όφελος για τη χώρα».

    Πρόσθεσε ότι απόφαση του πρωθυπουργού είναι να συνεχίσουμε και να επενδύσουμε για την τόνωση της απασχόλησης ενώ αναφερόμενος στην αξιολόγηση των σχολείων τόνισε ότι «το 99,2% των σχολείων ανταποκρίθηκαν στην αξιολόγηση, και θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους δεν συμμετείχαν».



    ΣΧΟΛΙΑ