• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη από την ΕΕ έρχονται για βοήθεια

    • NewsRoom


    Δηλώσεις πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά το τέλος της ενημέρωσής του από τις Πυροσβεστικές Αρχές.

    Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασαν τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών.

    Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις εντολές του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να μην κινδυνέψει κανένας, καθώς, όπως ανέφερε τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Χρυσοχοΐδης, προέχει η διάσωση των ανθρώπων και στη συνέχεια η προστασία των περιουσιών των πολιτών.

    «Οι συνθήκες σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες και το πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και επισήμανε ότι έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

    Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως αύριο το πρωί 4 αεροσκάφη Canadair θα έρθουν ως βοήθεια από Ιταλία και Κροατία.



    ΣΧΟΛΙΑ