ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής η Πυροσβεστική.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο επιχειρούν 227 πυροσβέστες, 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής και στρατού, δυνάμεις εθελοντών, το κινητό Επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής «ΟΛΥΜΠΟΣ», 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Παράλληλα, έγινε αίτημα συνδρομής στον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτικής προστασίας που ανταποκρίθηκε άμεσα και αεροπλάνα από Κροατία και Ιταλία ξεκινούν για Ελλάδα.
https://www.facebook.com/AdventureEvia/videos/659739771197090/
Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι, Σταυρός, Μακρυμάλλη, Πλατάνα καθώς και η μονή Μακρυμάλλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:
Η πυρκαγιά στην Εύβοια ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα στις 03:16, στην περιοχή Αγριλίτσας. Επιχειρούν 227 πυροσβέστες, 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής και στρατού, δυνάμεις εθελοντών, το κινητό Επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής «ΟΛΥΜΠΟΣ», 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα . Η ισχύς των ανέμων ξεπέρασε τα 8 μποφώρ. Η φωτιά επεκτάθηκε στην πυκνή βλάστηση του πευκοδάσους.
Με βάση την αρχική εκτίμηση της σοβαρότητας της πυρκαγιάς , το σχέδιο δράσης έθεσε ως βασικό στόχο την προστασία των κατοίκων , των επιχειρούντων και κατά το δυνατόν τη διάσωση των οικισμών και περιουσιών.
Στην πυρκαγιά μετέβησαν για να συντονίσουν το έργο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός του ΠΣ Β. Ματθαιόπουλος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων ΠΣ Σ. Κολοκούρης και ο Υπαρχηγός Υποστήριξης ΠΣ Κ. Κυριακόπουλος.
Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκεται από το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης.

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι, Σταυρός, Μακρυμάλλη, Πλατάνα καθώς και η μονή Μακρυμάλλη.
Στο χωριό Μακρυμάλλη πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρές πεζοπόρες δυνάμεις δημιουργούν ζώνη προστασίας.
Μονάδες της ομάδας Δίας και Άμεσης Δράσης ενισχύουν τις επιχειρήσεις στα χωριά, για την ενημέρωση, εγρήγορση και συνδρομή στους κατοίκους.
Μετά το μεσημέρι, έγινε αίτημα συνδρομής στον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτικής προστασίας που ανταποκρίθηκε άμεσα και αεροπλάνα από Κροατία και Ιταλία ξεκινούν για Ελλάδα.

Χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες του στρατού, των δήμων, της περιφέρειας και της ΛΑΡΚΟ θα δημιουργήσουν χώρο προληπτικής προστασίας πριν την πόλη των Ψαχνών.
Στον ίδιο χώρο συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος των δυνάμεων που επιχειρούν.
Ο Δήμαρχος Ψαχνών και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας συντονίζουν την επιχείρηση.
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλέξης Τσίπρας: Έπρεπε να είχα κλείσει τις τράπεζες μια μέρα μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ
- Αποκλειστικό: Clawback – «Μετωπική» PIF με Ά. Γεωργιάδη και Κ. Πιερρακάκη στην αμερικανική πρεσβεία
- O χαμός με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ανασχηματισμός, οι υποψήφιοι κι ένα ραντεβού του ΚΜ, η γαλάζια ναυμαχία στο λιμάνι και τα παιδικά βιβλία του Τασούλα
- Παιχνίδι… δισεκατομμυρίων! Η τεχνητή νοημοσύνη παίρνει θέση στη φανέλα αντί των στοιχηματικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.