• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter στα αγγλικά για τις απώλειες δέκα Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία:

    «10 αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα!».

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε στείλει ένα ακόμα μήνυμα με αφορμή τους πρώτους θανάτους στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.

    Σε εκείνο το μήνυμα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

    «Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους. Συλλυπητήρια στους οικείους τους.

    Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας».

    Υπενθυμίζεται πως στην Ανατολική Ουκρανία το Σάββατο σκοτώθηκαν συνολικά 6 ομογενείς από αεροπορικές επιδρομές κατά αμάχων, ενώ άλλοι έξι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, τραυματίστηκαν.

    Οι πρώτοι δύο θάνατοι καθώς και οι έξι τραυματισμοί σημειώθηκαν στο χωριό Σαρτανά, κοντά στη Μαριούπολη. Ακολούθησαν άλλοι τέσσερις θάνατοι Ελλήνων στο χωριό Μπουχάς, ενώ αργά το βράδυ το Ελληνικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τέσσερις νέους θανάτους από μια ακόμα επιδρομή κατά του Σαρτανά.

    Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε διάβημα διαμαρτυρίας στην Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία έσπευσε να ρίξει την ευθύνη για τις επιδρομές στην πλευρά της Ουκρανίας.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Άλλοι τέσσερις ομογενείς σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στο χωριό Σαρτανά – Στους 10 οι Έλληνες νεκροί

    Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Συλλυπητήρια για τους θανάτους ομογενών αμάχων από αεροπορικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία

    ΚΙΝΑΛ: Συλλυπητήρια για τους θανάτους των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ