• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Δικαιοσύνη: «Επισπεύστε τις διαδικασίες για τις παρακολουθήσεις»

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την επίσπευση των διαδικασιών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και από τη Δικαιοσύνη έχει ζητήσει αρμοδίως ο Πρωθυπουργός, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πιθανότατα θα είναι ο ίδιος Κυριάκος Μητσοτάκης που θα παρουσιάσει στη Βουλή, όπως όλα δείχνουν την επόμενη εβδομάδα, τις νέες ρυθμίσεις για την περαιτέρω θωράκιση του ισχύοντος καθεστώτος που διέπει τις λεγόμενες επισυνδέσεις, με στόχο να καταστεί η Ελλάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα απαγορευτεί η κατοχή, χρήση, εμπορία ή με τον οποιοδήποτε τρόπο διακίνηση παράνομων λογισμικών παρακολούθησης, όπως το περίφημο Predator.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν λείπουν και αυτοί οι οποίοι εισηγούνται στον Πρωθυπουργό να λειτουργήσει βάσει του «μοντέλου της Χρυσής Αυγής», διαβιβάζοντας αρμοδίως στον Εισαγγελέα όλες τις διάσπαρτες δικογραφίες για τις παρακολουθήσεις.

    Ενδεικτικό των προθέσεων της Κυβέρνησης είναι και το γεγονός ότι ο Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάργησης της τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη σημερινή πλειοψηφία και απαγορεύει στους παρακολουθούμενους να ενημερώνονται σχετικά από την αρμόδια Αρχή (ΑΔΑΕ) μετά τη λήξη της σε βάρος τους επισύνδεσης.

    Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα για την κυβέρνηση με μια σειρά πρωτοβουλιών, πέρα από την έναρξη των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες νοτίως της Πελοποννήσου και δυτικά της Κρήτης.

    Ενώ, την ίδια ώρα, η κυβερνητική  πλειοψηφία εστιάζει στις μεταρρυθμίσεις που «τρέχουν», όπως για παράδειγμα, η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων, στη λογική του μετρήσιμου αποτελέσματος σε πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, των απαντήσεων «με έργα και όχι λόγια»

    Ταυτόχρονα, όμως, στο πολιτικό λεξιλόγιο του Πρωθυπουργού ενυπάρχει η κρίσιμη φράση « δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο», η οποία, διόλου τυχαία, διατυπώνεται ακολούθως του «πλησιάζουμε προς τις εκλογές του 2023», χρονικός προσδιορισμός που φαίνεται πως αντικαθιστά το «εκλογές στο τέλος της τετραετίας».

    Στις περιοδείες του ανά τη χώρα, αλλά και στα κομματικά όργανα, όπως η Πολιτική Επιτροπή που αναμένεται ότι θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός, «παίρνει πάνω του την υπόθεση» και με όλο και μεγαλύτερη ένταση, θα συνδυάζει την υπόθεση των υποκλοπών με τα βασικά διακυβεύματα των εκλογών, στέλνοντας σαφή μηνύματα εκτός αλλά και εντός ΝΔ, τόσο για την ανύψωση του ηθικού των στελεχών, όσο και προς όλους όσοι αμέσως ή εμμέσως, θελήσουν να τον αμφισβητήσουν.

    «Θα πάμε μπροστά ή πίσω; Ποιον θέλετε να σας κυβερνά;» θα είναι τα ερωτήματα- μηνύματα Μητσοτάκη προς ψηφοφόρους και κομματικά στελέχη, ευελπιστώντας στην υπέρ του απάντηση.

    Τσίπρας: «Μόνο οι ένοχοι κρύβονται»

    Η αξιωματική αντιπολίτευση ωστόσο, αναρωτιέται αν «θα πάμε σε εκλογές με το Predator σε λειτουργία» και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τον όρο «κατασκοπεία» στην περίπτωση που κορυφαίοι υπουργοί παρακολουθούνται εν  αγνοία τους.

    Υπερτονίζει το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, για ακόμα μια φορά, δεν προσέρχεται στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, πολώνοντας περαιτέρω το κλίμα, δεν διστάζει να κάνει λόγο για «κρίσιμες ώρες για τη δημοκρατία», ενώ αφήνει σαφή υπονοούμενα ότι και άλλος υπουργός ή υπουργοί από αυτούς που εμφανίζονται στην περίφημη «λίστα» τελούσαν επισήμως υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ, η οποία, όπως υποστηρίζει, ήταν διασυνδεδεμένη με το Μέγαρο Μαξίμου.

    Εντύπωση προκαλεί και η επίκληση εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ του επιχειρήματος «έχουμε τέσσερις μήνες που έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν και από την επίσημη επισύνδεση και από το Predator».

    Επιχείρημα το οποίο, ίσως, συνδυαζόμενο με το «η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση. Πάμε σε εκλογές σε απλή αναλογική, ζητάμε να είμαστε πρώτο κόμμα για να έχει η χώρα κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή», ερμηνεύεται ως νέο άνοιγμα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

    Διαβάστε επίσης

    Αλέξης Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση για τις υποκλοπές

    Μητσοτάκης: «Ο κινηματογράφος έχει ευρύτερο οικονομικό αντίκτυπο απασχολώντας 100.000 ανθρώπους»



    ΣΧΟΛΙΑ