• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Προστατεύσαμε θέσεις εργασίας και στηρίξαμε τις επιχειρήσεις

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Χαιρετισμό στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις κατά τις πρόσφατες διεθνείς κρίσεις.

    «Η κυβέρνησή μας δικαιώθηκε απόλυτα. Προστατεύσαμε θέσεις εργασίας. Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις, γι’ αυτό και έχουμε αυτήν την αξιοσημείωτη μείωση της ανεργίας και γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης , όπως και στα μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

    «Ξέρω πολύ καλά ότι όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζετε μεγάλα ζητήματα με το κόστος της ενέργειας. Αρκεί να σας πω ότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν δεκαπλασιαστεί από τα επίπεδα που βρισκόντουσαν πριν από 2 χρόνια», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είναι μία παγκόσμια πραγματικότητα την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε ήδη χτίσει ένα πλέγμα θωράκισης της ελληνικής κοινωνίας σε εθνικό επίπεδο και βεβαίως προσδοκούμε πάντα σε μία περαιτέρω ευρωπαϊκή υποστήριξη προκειμένου να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να ανακουφίσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

    «Θέλω επίσης να τονίσω, ότι σε αυτήν τη διαδικασία διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος και ο ελληνικός μηχανισμός ανάκτησης των υπερεσόδων από τους παραγωγούς ενέργειας είναι αυτή τη στιγμή το μοντέλο πάνω στο οποίο θα χτιστούν και οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να υιοθετηθούν από όλα τα κράτη-μέλη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Μασούτης: Η κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

    Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Μασούτης ζήτησε από την κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες του προϋπολογισμού.

    Είπε ότι ο δύσκολος χειμώνας δεν πρέπει να ανακόψει την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και επισήμανε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, τα κίνητρα και οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης αποτελούν εργαλεία για τον παραγωγικό μετασχηματισμό και την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: «Ο επαγγελματίας που κλέβει το κράτος, κλέβει όλους τους ‘Ελληνες φορολογούμενους»

    Χρήστος Σταϊκούρας: Έχουμε πετύχει σχεδόν όλους τους στόχους μας, απομένει μόνο αυτός της επενδυτικής βαθμίδας



    ΣΧΟΛΙΑ