• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνο ισχυρές κυβερνήσεις κάνουν μεγάλες αλλαγές

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε συγκέντρωση υποστηρικτών του κόμματος στον πεζόδρομο Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Κορίνθου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε συγκέντρωση υποστηρικτών του κόμματος στον πεζόδρομο Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Κορίνθου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Την πεποίθηση ότι μόνο ισχυρές κυβερνήσεις κάνουν μεγάλες αλλαγές και κάλεσμα προς τους πολίτες να ολοκληρώσουν στις 25 Ιουνίου το πρώτο βήμα προς τη σταθερότητα που πραγματοποιήθηκε στις εκλογές της προπερασμένης Κυριακής, εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παράλληλα με την αισιοδοξία του ότι η ΝΔ θα επιτύχει το στόχο της «ασφαλούς αυτοδυναμίας».

    Αν και δεν παραλείπει να τονίσει τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσουν η τυχόν χαλάρωση και ο εφησυχασμός, καθώς η αναμενόμενη είσοδος στην επόμενη Βουλή περισσοτέρων κομμάτων συνεπάγεται τον υψηλότερο πήχη αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα», εκτιμά ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου νίκησαν «η αλήθεια και ο ρεαλισμός, επιβραβεύτηκαν η συνέπεια των λόγων με τις πράξεις, η ενωτική συμπεριφορά αλλά και η ειλικρίνεια». Και «ηττήθηκαν ο λαϊκισμός, τα ψέματα, η τοξικότητα και ο διχασμός του παρελθόντος». Υπογραμμίζει δε, ότι κεντρικά στοιχεία της πολιτικής του είναι «η αύξηση των μισθών που παραμένουν χαμηλοί σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η μείωση των ανισοτήτων, η αναβάθμιση του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος και ασφαλώς, μια πατρίδα με θωρακισμένα σύνορα και δυνατή φωνή στο εξωτερικό».

    Ο κίνδυνος για τρίτες κάλπες και οι ευθύνες Ανδρουλάκη

    Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης προδιαγράφει τρίτες κάλπες στην περίπτωση που η ΝΔ δεν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, καθώς από τη μια επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με καμία δύναμη στα δεξιά του κόμματός του, και από την άλλη, θυμίζει ότι αφενός «προτού ακόμη του ζητηθεί ο κ Νίκος Ανδρουλάκης έχει σπεύσει να αρνηθεί τόσο εμένα ως πρωθυπουργό όσο και το πρώτο κόμμα της κάλπης ως κυβέρνηση», αφετέρου «δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί ακόμα και αν η ΝΔ έχει 149 βουλευτές, θεωρεί την παράταξή μας στρατηγικό αντίπαλο».

    «Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια δεν κρύβει ότι αν η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη στις 25 Ιουνίου, ουσιαστικά, δεν τον ενδιαφέρει αν θα πάμε σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρχει κυβερνητική λύση. Το βασικό ζητούμενο των εκλογών όμως, είναι τα ποσοστά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως λέει ο κ Ανδρουλάκης και όχι αν θα έχουμε κυβέρνηση; Νομίζω ότι λόγω του αντιπολιτευτικού του οίστρου βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο. Τι να πω; Ας τον κρίνουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ αλλά και όλοι οι νοήμονες πολίτες», δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης επιρρίπτοντας την ευθύνη στον κ. Ανδρουλάκη.

    Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και η παραίτηση Τσίπρα

    Στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλώνει ότι περίμενε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι την «έκταση της κατάρρευση του». Και εκτιμά ότι πρόκειται για «μια καθολική απόρριψη από την κοινωνία της άκρατης παροχολογίας, της ατεκμηρίωτης κριτικής, της τοξικότητας και της χυδαιότητας στην πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι ταυτίζονται στην «αγάπη για τους φόρους», ενώ αναφερθείς στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν παραιτήθηκε, σχολιάζει υπαινικτικά: «Κάθε πολιτικός χώρος έχει τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει τις ήττες».

    Η Κυβέρνηση της «νέας Νέας Δημοκρατίας»

    Ερωτηθείς για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σε περίπτωση που οι πολίτες του δώσουν δεύτερη εντολή, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τον όρο «κυβέρνηση της νέας Νέας Δημοκρατίας», τονίζει ότι δεν θα είναι «μια κυβέρνηση ισορροπιών», επαναλαμβάνει τον «μπασκετικό» όρο rotation και προαναγγέλλει ότι θα υπάρξουν αλλαγές, τόσο σε επίπεδο υπουργών, με περισσότερες γυναίκες και αρκετά νέα πρόσωπα, όσο και σε δομές.

    Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι «δεν είχα ποτέ πρόθεση να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνο με το κόμμα μου. Άλλωστε το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει διακομματικές συνεννοήσεις Γι΄ αυτό απαιτεί και μεγάλες πλειοψηφίες. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν, να εξασφαλίσουμε ευρύτερες συναινέσεις για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα»

    Σκοταδισμός με κρυφές ατζέντες

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλιτεύει τα «ανορθόδοξα παιχνίδια στο όνομα της Ορθοδοξίας» που παίζουν οι ιθύνοντες του κόμματος «Νίκη», κάνοντας λόγο για «σκοταδιστικές θέσεις» που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές. Ενώ, δεν διστάζει να πει ότι το συγκεκριμένο κόμμα «εργαλειοποιεί ωμά το θρησκευτικό συναίσθημα προκειμένου να υπηρετήσει άλλες κρυφές πολιτικές ατζέντες».

    Καμία συζήτηση με τον Ερντογάν για κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, εμμέσως καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει από το ψηφοδέλτιό του συγκεκριμένο υποψήφιο στη Ροδόπη, ο οποίος είχε την υποστήριξη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

    Ενώ, αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επαναλαμβάνει ότι δεν έχει αυταπάτες, αλλά και την ελπίδα του να συνεχιστεί το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά από τους σεισμούς, ανακοινώνοντας ότι εφόσον ο ελληνικός λαός τον εμπιστευθεί εκ νέου, θα επιδιώξει να συναντήσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λιθουανία.

    Διαμηνύει ωστόσο, ότι με την Τουρκία έχουμε μια βασική διαφορά και αυτή είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Άλλα θέματα στρατιωτικοποίησης -αποστρατιωτικοποίησης πόσο μάλλον θέματα κυριαρχίας είναι απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να συζητηθούν από την Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θετικός στην Covid-19 – Ματαιώνεται η επίσκεψη στο Άγιον Όρος

    Μητσοτάκης από Κόρινθο: Η χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία ΝΔ για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα

    Μητσοτάκης: Οι μόνοι που μιλάμε για το μέλλον της χώρας είμαστε εμείς

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ