• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από το Ριάντ

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από το Ριάντ

    (Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)


    Ο αδόκητος θάνατος της Φώφης Γεννηματά αναγκάζει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να τροποποιήσει το πρόγραμμα του ταξιδιού του στην Σαουδική Αραβία, όπου βρίσκεται από χθες, και να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα απόψε.

    Η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη, στις 14:00 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

    Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Mohamed Bin Salman.

    Στην χθεσινή τοποθέτησή του στη σύνοδο κορυφής της πρωτοβουλίας Middle East Green Initiative Summit , στο Ριάντ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τον ρόλο της Ελλάδας ως πύλης εισόδου ενέργειας από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική προς την Ευρώπη.

    «Δίνω ιδιαίτερη έμφαση στη θέση της Ελλάδας ως σημείο εισόδου πράσινης ενέργειας προς την ευρωπαϊκή αγορά» σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Αίγυπτο για την κατασκευή καλωδίου που θα μεταφέρει την φθηνή πράσινη ενέργεια που θα παράγεται στην Αίγυπτο στην ευρωπαϊκή αγορά.

    «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει χώρα εισόδου LNG και υδρογόνου και αν υπάρχει ενδιαφέρον εξαγωγής στην Ευρώπη, η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα καλωσορίσει τις εξαγωγές αυτές, εξασφαλίζοντας τη διαδρομή τους προς την ευρωπαϊκή αγορά».

    «Στόχος μας είναι να έχουμε 2 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ως μέρος του μείγματος παραγωγής της ηλεκτρικής μας ενέργειας μέχρι το 2030. Συνολικά, στοχεύουμε να κινητοποιήσουμε πάνω από 25 δισ. ευρώ σε επενδύσεις στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τον στόχο της πράσινης μετάβασης» πρόσθεσε.

    Ενημέρωσε τον Τζον Κέρι για την «πράσινη» μετάβαση

    Στο συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει η Ελλάδα λόγω της θέσης της, που μπορεί να την καταστήσει κόμβο περιφερειακής συνεργασίας για την πράσινη ενέργεια, εστίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τζον Κέρι, ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα, στο Ριάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Middle East Green Ιnitiative.



    ΣΧΟΛΙΑ