• Πολιτική

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση για βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που γεννιέται

  • NewsRoom


  Μήνυμα συστράτευσης και ενότητας έστειλε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  «Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των πολλών. Είναι η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες και γεφυρώνει τα ρήγματα που η κρίση προκάλεσε στην Ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως η ΝΔ σκοπεύει να προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις, που θα ανακουφίσουν τους «πολλούς».

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε με έμφαση ότι η ΝΔ έρχεται να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει, όπως επιχειρεί χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ανέδειξε μάλιστα τα ρήγματα που προκάλεσε η κρίση και η ΝΔ έρχεται να κλείσει, όπως είπε.

  Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα ρήγματα:

  -ανάμεσα στους κερδισμένους και τους χαμένους της παγκοσμιοποίησης.

  – ανάμεσα σε αυτούς που κατοικούν σε δυναμικά αστικά κέντρα και σε αυτούς που βρίσκονται στην παραμελημένη περιφέρεια.

  – ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και σε αυτούς που βουλιάζουν στα χρέη.

  – ανάμεσα στους νέους και τους ηλικιωμένους, εις βάρος των νέων δυστυχώς.

  – ανάμεσα σε αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και σε αυτούς που την βλέπουν ως απειλή.

  – ανάμεσα σε αυτούς που έχουν σταθερή εργασία και σε αυτούς που ζουν τον εφιάλτη της μερικής και συχνά ανασφάλιστης απασχόλησης.

  Δείτε την ομιλία του προέδρου τη ΝΔ:

  “Στόχος της πολιτικής μας δεν είναι μόνο η ανάπτυξη της χώρας, αλλά να γεφυρώσουμε αυτά τα ρήγματα, να άρουμε τις διαιρέσεις, να μειώσουμε τις ανισότητες. Να δουλέψουμε δηλαδή για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης στη χώρα μας. Τη μεσαία τάξη που έφτιαξαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας, από το τέλος του τραγικού Εμφυλίου, περνώντας από τη μεταπολεμική ανασυγκρότηση, την ταχύτατη πολιτική σταθεροποίηση και τον εκδημοκρατισμό της Μεταπολίτευσης και φτάνοντας στην Ελλάδα της Ευρώπης. Έστησαν μέσα σε πενήντα χρόνια, από τα ερείπια των πολέμων ένα κράτος που ακόμη και σήμερα συγκαταλέγεται στα τριάντα πλουσιότερα του κόσμου. Αυτό ήταν το κατόρθωμα της πολυάριθμης ελληνικής μεσαίας τάξης. Ένα κατόρθωμα που στηρίχτηκε σε μια τόσο παραδοσιακή και απλή αξία. Αυτή της ατομικής και συλλογικής προκοπής. Της σκληρής δουλειάς. Της επιθυμίας τα παιδιά μας να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που ζούμε εμείς. Αξίες που λοιδορούν κ. Τσίπρας και οι φίλοι του” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κεντρικός άξονας του 12ου συνεδρίου είναι η ανάδειξη της κοινωνικής πολιτικής του κόμματος που αφορά όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες και αποβλέπει να κάνει πραγματικά -και όχι στα λόγια- καλύτερη τη ζωή τους. Μέτρα που αναφέρονται μάλιστα αναλυτικά σε ένα έντυπο που θα διανεμηθεί στους περισσότερους από 5000 Συνέδρους

  Όπως για παράδειγμα:

  – Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 30% εντός διετίας.

  – Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα.

  – Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%

  – Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους στο 15%, από 20%, εντός της τετραετίας.

  – Καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, (από 13% και 24% σήμερα).

  – Μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο (διαμονή και εστίαση) στο χαμηλό συντελεστή.

  – Ειδική ρύθμιση 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

  – Νέο αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε να σταματήσει η ομηρία 130.000 οικογενειών.

  – Μείωση των λογαριασμών του ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά με τον περιορισμό των χρεώσεων που επιβάλλει το κράτος

  – Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

  – Αξιοπρεπείς συντάξεις με βιώσιμο ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό σύστημα τριών πυλώνων

  – Αύξηση της δαπάνης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο €1 δισ. ετησίως, για την κάλυψη 800.000 συμπολιτών μας.

  – Αύξηση του προϋπολογισμού για τα επιδόματα ανεργίας κατά €200 εκατ. και διπλασιασμός του αριθμού των δικαιούχων.

  Το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας

  Ο κ, Μητσοτάκης θέλησε να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην χώρα μας, εξαγγέλλοντας παράλληλα μια ολοκληρωμένη παρέμβαση της ΝΔ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Έτσι δεσμεύθηκε ότι στον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προβλέπεται επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που θα γεννιέται. Ποσό που διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων το πρώτο διάστημα της ζωής του και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών.

  Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ ότι το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.

  Για τις νέες μητέρες η ΝΔ ως κυβέρνηση θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί στη χώρα μας το πρόγραμμα “βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα”. Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα πρόγραμμα με το οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες την φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού για να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες. Παράλληλα κάθε οικογένεια που το παιδί της δε βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.

  «Με αυτές και με πολλές σχετικές παρεμβάσεις μας, προσβλέπουμε πολύ σύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τους νέους μας με δισταγμό, αλλά ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: η σημαντικότερη χαρά τη ζωής» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

  Αύξηση του κατώτατου μισθού με διπλάσιο ρυθμό από την αύξηση του ΑΕΠ

  Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για μία ακόμα πολύ σημαντική εξαγγελία για τον κατώτατο μισθό. Προανήγγειλε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ. “Το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω”.

  Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν, όπως προβλέπεται, η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με 10% την επόμενη τριετία, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 20%. Δηλαδή θα επανέλθει σταδιακά στα 703 ευρώ.

  Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά: “Φύγετε για να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά”. Στο στόχαστρο του κ.Μητσοτάκη βρέθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το σύνολο των πεπραγμένων της, δίνοντας έμφαση στη διάλυση της μεσαίας τάξης, την εξαπάτηση των Ελλήνων ως εργαλείο της πολιτικής της και φυσικά στο Σκοπιανό για το οποίο θα επαναλάβει αυτό που έχουν πια καταλάβει όλοι οι πολίτες.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον τον κ. Τσίπρα ότι:

  – δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει το μείζον εθνικό πρόβλημα,

  – είπε “ναι” εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν “όχι”, δηλαδή στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας

  – αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση.  ΣΧΟΛΙΑ