Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτοψία στην πυρόπληκτη Ηλεία

  • NewsRoom

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Ηλείας, την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας έφθασε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά την προσγείωσή του στο στάδιο των Μακρισίων, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί για τον έλεγχο και τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αφού ενημερώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, κατευθύνθηκε προς το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία.

Αρμόδιοι φορείς του παρουσίασαν τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στα ενεργά μέτωπα.

«Η πρόληψη λειτούργησε και τουλάχιστον δεν δημιουργήθηκε εδώ η πυρκαγιά», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση αλλά και να γίνουν άμεσα αυτοψίες και μελέτη για τυχόν διαβρώσεις και πρόληψη άλλων καταστροφών.

Επίσης τοπικοί φορείς υπογράμμισαν στον πρωθυπουργό την ανάγκη να ξεκινήσουν αμέσως ενέργειες για την καλύτερη θωράκιση των περιοχών και την αποτελεσματικότητα της πυρόσβεσης, όταν παρίσταται ανάγκη, όπως επίσης και για την αποφυγή πλημμυρών εκεί που έχουν προκληθεί διαβρώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδίκων Αθηνών

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Εντολή για προληπτική εκκένωση στο Χελιδόνι

Φωτιές: Στη μάχη ο Στρατός με επιτήρηση στις περιοχές υψηλού κινδύνου και συνεχείς περιπολίεςΣΧΟΛΙΑ