array(0) {
}
        
    
Menu
1.27%
Τζίρος: 322.97 εκατ.

Μακρόν: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μασούντ Πεζεσκιάν – Το Ιράν δεν πρέπει ποτέ ν’ αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Comments

Σε μία χώρα, όπου η ενημέρωση είναι απόλυτα συνυφασμένη με το ποδόσφαιρο- και δη ένα κατακρεουργημένο και σάπιο ποδόσφαιρο- η κυρία Όλγα καλείται να κάνει τον διαιτητή, να δώσει άδειες για κανάλια και να το χαίρεται κιόλας. Ε, μα έλεος μαντάμ. Ο Κοντονής – πολύ ορθά για να μην πω αφελώς- από τη θέση του μάχεται να καθαρίσει έναν σαθρό χώρο, που εδώ και χρόνια μαστίζεται από παράγκες, παρακράτος, στημένα παιχνίδια κια πολλά εκατομύρια ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα σε αυτό το κλίμα επιχειρεί το ακατόρθωτο- την κάρτα φιλάθλου και ναι, γελάω με την ψυχή μου, γιατί όλο αυτό μου θυμίζει τη γνωστή ατάκα, η εγχείρηση πέτυχε αλλά δυστυχώς ο ασθενής απεβίωσε.

Στον αντίποδα, το πόκερ με τις άδειες. Ποιός πήρε; Πόσα έδωσε; Τι συμμαχίες θα πέσουν τώρα; Ποιός θα έχει κανάλι; Ποιός επιχειρηματίες, εφοπλιστής κλπ έχει άδεια και όχι κανάλι και τούμπαλιν;

Μέσα σε όλο αυτό, υπάρχει η προσπάθεια εκαθάρρισης του ποδοσφαίρου. Τη στιγμή δηλαδή που 4 από τους εν δυνάμει νέους καναλάρχες είτε είναι ιδιοκτήτες είτε έχουν συμφέροντα σε ποδοσφαιρικές ομάδες. Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν είναι 4, αλλά 5, αν υπολογίσεις ότι οι Βαρδινογιανναίοι “κατεβαίνουν” με 2 προτάσεις στις συνολικά 8 για τις άδειες.

Άρα, μέχρι στιγμής έχουμε 5 από τις 8 προτάσεις για κανάλια εθνικής εμβέλειας (όπου όλο το σκηνικό γίνεται για την εκκαθάριση του επίσης σαθρού τοπίου στην ενημέρωση) να σχετίζονται με ποδοσφαιρικούς ομίλους, σε ένα επίσης σαθρό ποδόσφαιρο.

Αν δυο αρνήσεις κάνουν μία κατάφαση, το δέχομαι. Φτιάξαμε και την ενημέρωση και το ποσόσφαιρο. Ας πανυγηρίσουμε λοιπόν.

Επειδή όμως, είμαστε ρεαλιστές, η ενημέρωση στην Ελλάδα δεν ήταν, δεν είναι και δε θα είναι αντικειμενική. Το ποδόσφαιρο δεν θα καθαρίσει και όλα αυτά δεδομένου ότι μιλάμε για ένα κοινό πεδίο δράσης. Όποιος έχει τα λεφτά, έχει και την ενημέρωση, έχει και μια ομάδα, γιατί οι οπαδοί είναι λαός, δύναμη άρα και χρήμα. Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή.

Και σε όλα αυτά η κυρία Όλγα, καλείται να κάνει τον διαιτητή και να επιμένει κιόλας περί νομιμότητας, αδιάβλητης διαδικασίας, εκκαθάριστης του τοπίου. Και το μόνο μου ερώτημα είναι το εξής: Για ποιό τοπίο ακριβώς μιλάτε, κυρία Όλγα; Για εκείνο, όπου οι έχοντες τα χρήματα, το λαό (οπαδοί) – πλέον θα έχουν και την εξουσία με τους τηλεθεατές; Άρα, αν το καταλαβαίνω καλά- η όλη διαδικασία αφορά στην ενδυνάμωση της εξουσίας όσων ήδη κατέχουν εξουσία;

Πού θέλω να καταλήξω; Στο απλούστατο συμπέρασμα ότι τόσες μέρες- βγήκε δε βγήκε η 1η, 2η κλπ άδεια- ασχολούμαστε ως πιόνια- εννοείται άβουλα όντα- σε ένα πολύ καλοστημένο παιχνίδι μετακίνησης εξουσίας, προς τον πλουσιότερο.

Μπράβο σας κυρία Όλγα, well played, πατάξατε την “κακή” ενημέρωση, καθαρίσατε το “κακό” ποδόσφαιρο. Καθαρίσατε το τοπίο. Και τώρα, χορός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

http://www.mononews.gr/tesseris-ischiri-kanalarches-vs-trion-chamenon-ti-lei-korifeo-kivernitiko-stelechos-sto-mononewsgr/70933

 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οργή πολιτών στην Πτολεμαΐδα: Φώναξαν «προδότες» στη Γεροβασίλη-Επεισόδια και τραυματίες (pics & video)
Γεροβασίλη: Αστυνομικοί οι κουκουλοφόροι που μπήκαν στην Βουλή την ώρα των επεισοδίων
Ο Τσίπρας στα χιόνια με χοντρό μπουφάν και λευκές μπότες apres ski

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μασούντ Πεζεσκιάν – Το Ιράν δεν πρέπει ποτέ ν’ αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Κ. Τσουκαλάς: Από τα πρόστιμα ύψους 570 εκ. ευρώ η χώρα μας έχει τα 420 εκ. – Να επιστραφούν τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ
Παύλος Μαρινάκης: Θα εξαντλήσουμε κάθε νομική οδό ώστε να επιστραφούν τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ
Politico για φον ντερ Λάιεν: Απειλές για άρση στήριξης από τους συμμάχους της
Ερντογάν: Η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρήνη στην περιοχή
Πούτιν: Η Ρωσία είχε πει επανειλημμένα στο Ισραήλ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Το Ισραήλ σκότωσε δύο διοικητές των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης – «Xρηματοδότησε τη Χαμάς» – Δείτε βίντεο από τη στιγμή της εξόντωσης
Ο Τραμπ λέει πως μπορεί να αλλάξει γνώμη σχετικά με την αποπομπή του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ
Ο Τραμπ «αδειάζει» τους Ευρωπαίους μεσολαβητές – «Το Ιράν δεν θέλει να μιλήσει μαζί τους, αλλά μαζί μας»
H επιτυχία του Πιέρ, η ντροπή στα Κατεχόμενα, η Γιάννα και το τηλεσκόπιο, τι θα γίνει με Βορίδη – Αυγενάκη και το ποσοστό της ΝΔ