• Πολιτική

    Κυρανάκης σε Πολάκη: «Είσαι κότα λειράτη» – Έσπρωξε τον βουλευτή της ΝΔ ο Γιάννης Γκιόλας του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    ΝΔ σε Πολάκη: Είσαι υπηρέτης της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας

    Παύλος Πολάκης


    Άναψαν τα αίματα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής, στην οποία είχε κληθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

    Οι επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη στον πρώην αναπληρωτή υπουργό και η άρνηση του τελευταίου να απαντήσει έφεραν ένταση στην επιτροπή, με τον βουλευτή της ΝΔ να αποκαλεί τον Παύλο Πολάκη «κότα λυράτη». Κάτι που εξόργισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Γκιόλα, ο οποίος σηκώθηκε και επιτέθηκε στον Κώστα Κυρανάκη, σπρώχνοντας τον βίαια.

    Εκνευρισμένος ο Παύλος Πολάκης αποχώρησε από την αίθουσα ισχυριζόμενος ότι ο βουλευτής της ΝΔ είναι «προβοκάτορας». Πάντως,  όταν τα πνεύματα ηρέμησαν ο κ. Γκιόλας ζήτησε συγγνώμη για την «χειροδικία» εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

    «Είσαι προβοκάτορας. Φεύγω» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης καθώς αποχωρούσε από την αίθουσα, με τον Κώστα Κυρανάκη να του απαντά  «είσαι κότα λειράτη».

    Αντίθετα, σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο διάλογος είχε ως εξής:

    Κ. Κυρανακης: Γιατί ο Τσιπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;

    Π. Πολακης: Είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του

    Κ. Κυρανάκης: Δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;

    Π. Πολάκης: Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκος, Λίβανιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;

    Κ. Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς.

    Π. Πολάκης: Δεν θα δεχτώ άλλες ερωτήσεις απ’ αυτόν

    Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως σε εκείνο το σημείο ο κ. Κυρανάκης αποκάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης «κότες», με τον Γ. Γκιόλα να σηκώνεται και να τον σπρώχνει, φωνάζοντάς του να φύγει.

    Όταν το κλίμα αποκλιμακώθηκε, ο Π. Πολάκης επέστρεψε στην αίθουσα προκειμένου να συνεχίσει την κατάθεσή του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολακης φέρεται να πήρε αποστάσεις από τους προστατευόμενος μάρτυρες λέγοντας ότι μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνεται μάρτυρες. «Δεν τους ήξερα. Απλά είχα διαβάσει και είναι βέβαιο ότι τα έχουν πιάσει διότι μόνο έτσι ήξεραν. Μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνετε μάρτυρες. Αυτό δεν γίνεται;» τόνισε.

    Πηγές της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά με αυτή την αναφορά ο Π. Πολάκης αδειάζει την Τουλουπάκη αναφορικά με τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες.

    Ο Παύλος Πολάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει την μη έκδοση δελτίου τιμών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015 υποστηρίζοντας πως «δεν πρόλαβαν» καθώς όπως φέρεται να ανέφερε  «κυβερνούσαμε μετά τον Οκτώβρη του 2015»!

    Την ίδια ώρα, ο Π. Πολάκης προσπάθησε να πάρει πίσω την φράση πως ο Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει να πάει στη φυλακή, όπως αναφέρουν πηγές του ΚΙΝΑΛ.

    Ο διάλογος, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

    Δ. Μπιάγκης: Στις 14 Οκτωβρίου του 2018 μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχατε πει ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές μόνο αν βάλουμε κάποιους φυλακή».

    Την ίδια ημέρα είπατε επίσης ότι «Δεν μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση έξι χρόνια, έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος». Πώς είχατε τέτοια βεβαιότητα; Με ποια στοιχεία είπατε κάτι τέτοιο;

    Π. Πολάκης: Εγώ ό,τι έλεγα ήταν με βάση τα δημοσιεύματα. Εγώ όσα έγραφαν είπα.

    Δ. Μπιάγκης: Ναι αλλά κατονομάσετε τον Ανδρέα Λοβέρδο

    Π. Πολάκης: Όχι ονόματα δεν είπα.

    Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δ. Μπιάγκης ανέγνωσε στην Επιτροπή τα λεχθέντα του Π. Πολάκη που ονοματίσει τον Α. Λοβέρδο και επιπλέον κατέθεσε το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που ακούγεται ξεκάθαρα να αναφέρει τον Λοβέρδο.

    Ακολουθεί το κείμενο της απομαγνητοφώνησης από την ομιλία του Π.Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 14.10.2018:

    «… Η Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη στη Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να αποδεχθούν κάποια πράγματα που θα επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης.

    Γιατί πρέπει να υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση ;

    Γιατί πρέπει να υπάρχει;

    Ένα στάδιο.

    Δεύτερο, γιατί μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση ή ανάκριση έξι χρόνια ;

    Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος.

    Έτσι, είναι έξω ο Λοβέρδος, γιατί κάνει ένας εισαγγελέας προανάκριση έξι χρόνια.

    Γιατί δεν μπαίνει ένα όριο, έξι μηνών ;

    Γιατί πρέπει να υπάρχουνε αναβολές μετά από ενάμιση χρόνο σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος ;

    Ας βάλουν ένα μήνα για την υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, για να επιταχύνουν την εκδίκαση, όπως έγινε στην Ισπανία.

    Τα έχουνε κάνει θάλασσα, κοιτάτε να δείτε αυτά…

    Λοιπόν, αυτές τις πολιτικές αλλαγές πρέπει να τις δούμε πολύ συγκεκριμένα και να τις προτείνουμε, να επισπεύσουμε…».



    ΣΧΟΛΙΑ