ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε σήμερα αντι-NAVTEX, στην οποία αναφέρεται πως η τουρκική NAVTEX σε σχέση με τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εκδόθηκε σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.
Προστίθεται πως ο μόνος εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχή αρμοδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα.
Επίσης, σε NAVTEX που εκδόθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρεται πως οι ρωσικές ναυτικές ασκήσεις θα διεξαχθούν από τις 17 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου σε περιοχή που δεσμεύτηκε με βάση τις ακόλουθες συντεταγμένες:
35-40.00N 035-00.00E
35-40.00N 035-20.00E
34-40.00N 035-36.00E
34-43.00N 034-40.00E
Η περιοχή χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα και γίνεται έντονη σύσταση σε όλα τα σκάφη να μην εισέρχονται στην περιοχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπασταύρου: Στις 24 Φεβρουαρίου έχουμε κοινή συνάντηση στις ΗΠΑ για τον Κάθετο Διάδρομο (βίντεο)
- ΕΟΠΥΥ: 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής δικαιούνται οι ασφαλισμένοι – Πως γίνεται η αίτηση
- Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις – Πόσο θα διαρκέσουν
- Tesla: Νέα αύξηση πωλήσεων κατά 9% στην Κίνα – Πτώση στους εγχώριους ανταγωνιστές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.