• Πολιτική

    ΚΙΝΑΛ: Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Folli Follie

    • NewsRoom
    Κωνσταντινόπουλος

    Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος


    Ευθύνες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κατά προέκταση στην Κυβέρνηση η οποία έχει διορίσει τους επικεφαλής της, απευθύνει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Folli Follie.

    Το ΚΙΝΑΛ, μέσω δήλωσης του επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης, βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, κατηγορεί την Επιτροπή για κωλυσιεργία στη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων. Όπως αναφέρει, η Επιτροπή καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη Folli Follie, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να παρασύρει μαζί της στην πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών, προκαλώντας πρόβλημα στην ελληνική οικονομία.

    Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος κατηγορεί την Κυβέρνηση πως αντί να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή της Folli Follie διορίζοντάς τον ως μέλος του ΔΣ του Υπερταμείου, τον περασμένο Μάρτιο.

    “Δυστυχώς, οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες. Ενώ ήταν προφανές ότι η εταιρία δεν ήταν συνεργάσιμη ως προς την παροχή στοιχείων για τις πραγματικές οικονομικές της καταστάσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να κατρακυλήσει, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το χρηματιστήριο – αλλά και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή (CFO) της “Folli-Follie”, διορίζοντάς τον μέλος στο Δ.Σ. του “Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων” τον περασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του έτους 2017″, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

    “Είναι οι χειρισμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που οδήγησαν την εταιρία στο χείλος του γκρεμού, ενώ παράλληλα καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και τη διαβίβαση του φακέλου των οικονομικών καταστάσεων στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, παρ’όλο που διαφαίνονταν – ήδη από τότε – στοιχεία απάτης, που, όπως όλα δείχνουν, θα επιβεβαιωθούν από το αναμενόμενο πόρισμα της Alvarez & Marshall.

    Σήμερα λοιπόν, μετά και από την παραίτηση του χρηματοοικονομικού και των νομικών συμβούλων της εταιρίας, είναι άμεσος ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο 1500 εργαζόμενοι της εταιρίας στην Ελλάδα και 5000 στο εξωτερικό”, καταλήγει ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΔΗΣΥ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιβεβαίωση του mononews για Folli Follie: Παραιτήθηκαν οι Δημήτρης και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τυφώνας» εξελίξεων στη Folli Follie: Έλλειμμα 290 εκατ. δολάρια στα ταμεία της διαπιστώνει η Alvarez

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Alvarez & Marsal: Ο «κολοσσός» της Folli Follie είναι μικρότερος και από τα δάνειά του



    ΣΧΟΛΙΑ