• Πολιτική

    ΚΙΝΑΛ σε Πλεύρη: Να θεσπιστεί υγειονομικό μέτρο για τις εκλογές μας και το Συνέδριο της ΝΔ

    Θάνος Πλεύρης

    Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας


    Εν αναμονή της εκλογικής αναμέτρησης στο ΚΙΝΑΛ, τις τελευταίες ημέρες βρέχει δημοσκοπήσεις.

    Όσες όμως και αν γίνουν, λίγο πολύ γίνονται στο σκοτάδι, επειδή λείπει μία καθοριστική παράμετρος: το ποιοι και πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή, καθώς από το πλήθος εκείνων που θα προσέλθουν στην εσωκομματική κάλπη εξαρτάται εν πολλοίς το αποτέλεσμα.

    Η έξαρση της πανδημίας ενδέχεται να αποτελέσει αρνητικό παράγοντα για τη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης και της 12ης Δεκεμβρίου για εκλογή αρχηγού, όχι μόνο γιατί ενδεχομένως κάποιοι θα αποφασίσουν να μην συμμετάσχουν φοβούμενοι τη μεταδοτικότητα του ιού, αλλά και γιατί θα απαιτηθεί να θεσπιστούν υγειονομικά πρωτόκολλα για την προσέλευση στα εκλογικά κέντρα.

    Τι θα γίνει με βάση τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα; Θα επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να ψηφίσουν, έστω και με rapid test, ή όχι; Δηλαδή θα προκριθεί αυτό που συμβαίνει στους ναούς για τους οποίους οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται τεστ, αυτό που συμβαίνει στο λιανεμπόριο με την απαγόρευση εισόδου τους, ή αυτό που προβλέπεται για τα φαρμακεία, που μπορεί να εισέλθει κάποιος με μάσκα;

    Η Χαριλάου Τρικούπη θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη για να συζητήσει το θέμα και θα ζητήσει τη θέσπιση υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο θα χρειαστεί –όπως λένε στελέχη του ΚΙΝΑΛ- και για το Συνέδριο της ΝΔ, που θα διεξαχθεί δια ζώσης, 3-5 Δεκεμβρίου. Πρόταση της παράταξης είναι, τα κριτήρια για Συνέδριο ΝΔ και ψηφοφορία στο ΚΙΝΑΛ να είναι ενιαία.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα η ΝΔ με 11,9%-Ντέρμπι στις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ

    Λοβέρδος: «Θα αλλάξουν οι θέσεις του κόμματος εάν εκλεγώ»

    Χρηστίδης: Καθοριστικά «όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ