• Πολιτική

    ΚΙΝΑΛ σε αποσύνθεση: Αποχωρούν στελέχη και υποψήφιοι

    • NewsRoom
    Μαρέβα Μητσοτάκη για Φώφη Γεννηματά: Ήταν σύμβολο θάρρους και πίστης-Θα την θυμόμαστε για πάντα

    Φώφη Γεννηματά


    Αυξάνεται συνεχώς η λίστα των στελεχών του ΚΙΝΑΛ τα οποία αποφάσισαν άμεσα να αποχωρήσουν από το κόμμα μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση της Φώφης Γεννηματά να έρθει σε ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας του να συμπεριληφθεί στην τελευταία, μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Κίνηση η οποία ερμηνεύτηκε από την πλευρά Βενιζέλου ως άνοιγμα του ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε από τους σφοδρότερους επικριτές του.

    Μεταξύ των στελεχών που δήλωσαν πως αποχωρούν από το ΚΙΝΑΛ είναι και άτομα που είχαν ανακοινωθεί πρόσφατα ως υποψήφιοι βουλευτές στις εθνικές εκλογές. Μεταξύ αυτών ο  Μάνος Επιτροπάκης, και οι υποψήφιοι Ντόλιος και Θεολογίτου ότι δεν θα είναι υποψήφιοι. Μέχρι τώρα 8 συνολικά έχουν δηλώσει πως αποχωρούν.

    Η κίνηση της Γεννημάτα αιφνιδίασε και απογοήτευσε τη βάση του κόμματος. Αλλά και αρκετά από τα μεγάλα ονόματα του ΚΙΝΑΛ βρέθηκαν αιφνιδιασμένα, καθώς ακόμη και στενοί συνεργάτες της κας Γεννηματά δηλώνουν πως δεν γνώριζαν τις εξελίξεις.

    Την ίδια στιγμή μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματος ζητούν σύγκληση των οργάνων προκειμένου να συζητηθούν τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες και νυν βουλευτές θέτουν θέμα ενημέρωσης και σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.



    ΣΧΟΛΙΑ