• Πολιτική

    ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά δεν στηρίζει Κεγκέρογλου, ο Παπανδρέου δεν στηρίζει Γερουλάνο, Καστανίδη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά δεν στηρίζει Κεγκέρογλου, ο Παπανδρέου δεν στηρίζει Γερουλάνο, Καστανίδη

    Φώγη Γεννηματά – Γιώργος Παπανδρέου


    Ως εκφυλισμό της εκλογικής διαδικασίας στο ΚΙΝΑΛ κρίνουν τα στελέχη της παράταξης τις υποψηφιότητες των Βασίλη Κεγκέρογλου και Παύλου Γερουλάνου.

    Η επιλογή των δύο, χαρακτηρίζεται επίσης και ως «απρεπής» απέναντι στη Φώφη Γεννηματά, η οποία την Πέμπτη το πρωί και μετά από τις διαστάσεις που πήραν οι μικροκομματικές συζητήσεις στο  εσωτερικό της παράταξης έκανε γνωστό μέσω των κ.κ. Πρωτόπαπα, Όθωνα ότι δεν υποστηρίζει καμία νέα υποψηφιότητα που πρόκειται να κατατεθεί ως «τέταρτη»  και δεν επιτρέπει σε κανέναν να χρησιμοποιεί το όνομα της στους λόγους που επικαλείται για να συμμετάσχει στις εκλογές.

    Η επιλογή του Γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ,  Βασίλη Κεγκέρογλου να είναι υποψήφιος,  δεν διαθέτει τη στήριξη των «Γεννηματικών», ενώ του ασκήθηκαν και πιέσεις πριν από την υποβολή της υποψηφιότητας του. Ο ίδιος, ωστόσο, υποστηρίζει ότι διαθέτει τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται και ότι έχει ήδη συγκεντρώσει πολλές από την εκλογική του περιφέρεια, την Κρήτη.

    Ο Παύλος Γερουλάνος, ξάφνιασε πολλούς με την ενέργεια του να θέσει τώρα υποψηφιότητα. «Γιατί δεν το έκανε νωρίτερα, στην αρχή της διαδικασίας, στην Κεντρική Επιτροπή…»; Ο ίδιος λέει ότι δέχθηκε «πιέσεις» στελεχών και μελών μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την εκλογική διαδικασία.

    Πάντως, και ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να διαμηνύει μέσω συνεργατών του ότι δεν στηρίζει κάποιον υποψήφιο.  Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα, μετά την επίσκεψη  του στη Φώφη Γεννηματά στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι επρόκειτο για μια φιλική επίσκεψη κατά την διάρκεια της οποίας ουδεμία συζήτηση έγινε για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. Χθες το βράδυ την κ.Γεννηματά επισκέφτηκε και ο Παύλος Γερουλάνος δίνοντας και εκείνος ευχές  για ταχεία ανάρρωση.

     Οι δύο νέοι υποψήφιοι, ζήτησαν παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των απαιτούμενων 5.000 υπογραφών που λήγει σήμερα, Παρασκευή, ώστε να τις συγκεντρώσουν. Το συγκεκριμένο αίτημά τους έγινε αποδεκτό από την παράταξη και πλέον έχουν χρονικό περιθώριο πέντε έως εφτά ημερών προκειμένου να το κάνουν πράξη.

    Οι κάλπες για την εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ θα στηθούν σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί στις 5 Δεκεμβρίου, και εφόσον προκύψει ανάγκη για δεύτερο γύρο, στις 12. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, πάντως, οι πέντε υποψηφιότητες προϊδεάζουν για εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή, ενώ οι δύο νέες των Κεγκέρογλου, Γερουλάνου, αν δεν απαξιωθεί εντελώς η διαδικασία και προσέλθουν άνθρωποι στις κάλπες, ευνοούν το Νίκο Ανδρουλάκη. Ο ευρωβουλευτής θα ψηφιστεί από μεγάλο τμήμα του μπλοκ που υποστήριζε την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά.

    Σε περίπτωση και δεύτερης ψηφοφορίας, θεωρείται βέβαιον ότι αντίπαλοι θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος-κατ΄ αλφαβητική σειρά.

    Διαβάστε επίσης

    Διεργασίες και αναστάτωση στο Γεννηματικό μπλοκ του ΚΙΝΑΛ- Ξέκοψε τις διαρροές για υποψηφιότητα του ο Γιώργος Παπανδρέου

    Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε το ενδιαφέρον του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

    Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Και ο Παύλος Γερουλάνος θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία



    ΣΧΟΛΙΑ