ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι ενός χωριού της επαρχίας Γιουνάν,στην Κίνα, όταν ένας πεινασμένος ασιατικός ελέφαντας έκανε επιδρομή τρώγοντας όλες τις μπανάνες και το καλαμπόκι. Οι άγριοι ασιατικοί ελέφαντες στην Κίνα βρίσκονται υπό προστασία. Σήμερα υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 300.
Σχετικά με το περιστατικό, όπως περιέγραψε ένας χωρικός «Σηκώθηκα γύρω νωρίς το πρωί για να πάω στα ζώα μου στο βουνό και τότε είδα τα ίχνη ενός ελέφαντα. Γυρίζοντας το απόγευμα στο χωριό βλέπω τον ελέφαντα να τρώει μπανάνες».
Το γεγονός αυτό έχει όμως ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων και ελεφάντων. Τον περασμένο Αύγουστο ένας ελέφαντας χτύπησε μία οικογένεια που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, στο Τσινγκόνγκ, σκοτώνοντας δύο μέλη της.
Ο πεινασμένος ελέφαντας εξακολουθεί να βρίσκεται στη Γιουνάν και παρακολουθείται από τη δασονομία, η οποία προειδοποίησε τους κατοίκους να μην τον προκαλέσουν ή τον χτυπήσουν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η NASA κατασκεύασε το λάστιχο του μέλλοντος (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόσωπο της Χρονιάς 2017 για το Time αναδείχθηκε το κίνημα #MeToo (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νετανιάχου: Αμφισβητεί την παλαιστινιακή επιτροπή για τη Γάζα που διόρισε ο Τραμπ
- ΥΠΑ: Ξεκινούν οι προγραμματισμένες εργασίες αναβάθμισης υποδομών διαδρόμου του Αεροδρομίου Ηρακλείου
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ κατηγορεί τις ευρωπαϊκές χώρες ότι παίζουν “επικίνδυνο παιχνίδι” στη Γροιλανδία
- Καρυστιανού: «Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύσεις, ετοιμαζόμαστε»