• Πολιτική

    Κικίλιας: Τομή η αλλαγή του δόγματος στο ΠΣ για τη μεγάλη μάχη που θα δώσουμε το καλοκαίρι

    Βασίλης Κικίλιας

    Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας


    Το νέου επιχειρησιακό δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών παρουσίασε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

    Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική τομή «με την αλλαγή του δόγματος για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών αλλά και την πρόληψη», ενώ προσέθεσε ότι θα δώσουν μία πολύ μεγάλη μάχη το καλοκαίρι.

    «Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια, είμαστε μία ομάδα, έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο, με πολλές προκλήσεις. Αυτό αισθάνομαι ότι είναι και περιγράφει την κατάσταση που θα βιώσουμε το καλοκαίρι. Εμείς θα δώσουμε μία πολύ μεγάλη μάχη. Αυτό ζητάω να κάνουν όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

    Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, «οι συνθήκες ωθούν τους ανθρώπους και τα σώματα να εξελίσσονται, να εκσυγχρονίζονται και να ενισχύονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις και τις ανάγκες», και προσέθεσε ότι η αλλαγή του επιχειρησιακού δόγματος του ΠΣ στοχεύει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των προκλήσεων «ταχύτερα, πιο επαγγελματικά, επιστημονικότερα, με τη βοήθεια όλων, με διαλειτουργικότητα». «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αυτό ήταν είναι και θα είναι το πατριωτικό μας καθήκον», σημείωσε.

    Επιγραμματικά ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε κάποια από τα σημεία του νέου επιχειρησιακού δόγματος ενώ μίλησε και για τη διεξαγωγή ασκήσεων στο πεδίο οι οποίες, όπως είπε, θα είναι πραγματικές ασκήσεις με άγνωστο και δύσκολο σενάριο τονίζοντας ότι μελετάται νομικά, αν θα μπουν σε προεδρικό διάταγμα ή θα γίνει νόμος του κράτους.

    «Τίποτε λιγότερο δεν μπορεί να εφαρμόζεται στο πεδίο. Να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας σε μία πολύ δύσκολη σεζόν σε μία πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο, σε μία πολύ δύσκολη εποχή που έρχεται και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις.

    Να είμαστε εκεί νωρίτερα», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, ενώ απευθυνόμενος στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε ότι επιτελούν ένα λειτούργημα, «μία ιερή αποστολή» με σκοπό την προστασία ανθρωπίνων ζωών, περιουσιών αλλά και του φυσικού κάλλους.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού

    Υπουργείο Υγείας: Συγκρoτήθηκε Εθνική Επιτροπή για τη Διατροφή

    Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ