• Πολιτική

    Κικίλιας: Ρόλος μας να συντονίζουμε – Καμία δικαιοδοσία για έλεγχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

    • NewsRoom
    Βασίλης Κικίλιας

    Βασίλης Κικίλιας


    Μελετάται και θα ανακοινωθεί σύντομα πότε θα γίνεται η παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στις έκτακτες ανάγκες, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Αναφορικά με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που φέρνει το στρατό σε πρώτο πλάνο στις παρεμβάσεις όταν προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, ο υπουργός είπε δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

    «Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα κάνει σειρά ανακοινώσεων που θα αφορούν όλο το πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας», υπογράμμισε.

    Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι «πολύτιμος βραχίονας» στις έκτακτες ανάγκες ενώ όσο αφορά τις ευθύνες είπε ότι «πολιτική ευθύνη πάντα έχει κάποιος που πρέπει να συντονίσει».

    Ακολούθως σημείωσε ότι οι συνθήκες επιτάσσουν «συνολικό επανασχεδιασμό στην Πολιτική Προστασία και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις».

    Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν κενά και απαιτείται συνολικός επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας, διευκρινίζοντας πως ο ρόλος του υπουργείου είναι να συντονίζει τις δράσεις και δεν έχει δικαιοδοσία σε ότι αφορά τον έλεγχο των αντιπλημμυρικών έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    «Ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας είναι να συντονίζει» σημείωσε και συμπλήρωσε «ανακοινώσαμε πλήρως σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις ό,τι κάναμε».

    Ερωτηθείς για κατάρρευση αναχωμάτων στον Κραυσίδωνα και ποιος έχει την ευθύνη, ο υπουργός είπε ότι αυτό θα εξακριβωθεί από την εισαγγελική έρευνα.

    Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε για τις «αιχμές» που άφησε να εννοηθούν προς τον προκάτοχό του και νυν υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρ. Στυλιανίδη. «Είχε να χειριστεί ένα τεράστιο και φιλόδοξο πρόγραμμα που ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ».

    Διαβάστε επίσης:

    Έφη Αχτσιόγλου: Στις 17 Σεπτέμβρη παίρνουμε την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στα χέρια μας

    Στέφανος Κασσελάκης: Δεν θα αρχίσω καινούργιο κόμμα, θα αρχίσω καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ

    Οικονόμου: Αναγκαία η συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος



    ΣΧΟΛΙΑ