• Πολιτική

    Κικίλιας: «Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ» – Καμία πρόθεση παραίτησης από τον υπουργό

    • NewsRoom
    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού


    Στη θέση του θέλει να παραμείνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

    «Δεν φυγομάχησα ούτε το 2014 μέχρι τις εκλογές, ούτε σαν υπουργός Υγείας μέσα στην πανδημία μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού. Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις χειρότερες πυρκαγιές και πλημμύρες στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά.

     Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως ο διορισμός των υπουργών και των μελών της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως δεν έχει πρόθεση παραίτησης, εκτός αν αποφασίσει κάτι διαφορετικό για το υπουργείο ο κ. Μητσοτάκης.

    Σε σχέση με το τι πήγε στραβά με την κακοκαιρία Daniel ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην ένταση του φαινομένου. «Επεσαν οι 600 – 700 τόνοι νερού», είπε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε ότι η Πολιτική Προστασία εξέδωσε από νωρίς οδηγίες και έστειλε επιστολές σε περιφέρειες και δήμους προκειμένου να είναι ενημερωμένες οι τοπικές αρχές για τα ακραία φαινόμενα. «Στον τομέα της πρόσληψης δώσαμε από την πρώτη στιγμή οδηγίες για την κακοκαιρία», τόνισε.

    Σε ερώτηση για το εάν εστάλη μήνυμα από το 112 όταν έπρεπε και όπου έπρεπε καθώς υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων που αναφέρουν ότι το έλαβαν όταν εγκλωβίστηκαν ή ποτέ ο κ. Κικίλιας επέμεινε ότι τα 112 εστάλησαν εγκαίρως. «Τα 112 εστάλησαν εγκαίρως και προειδοποιήθηκαν οι πολίτες», είπε ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις εν ώρα καταιγίδας».

    Διαβάστε επίσης

    Oρκίσθηκε ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης

    Τσακαλώτος: Ζήτησα να πάμε μαζί οι υποψήφιοι στη Θεσσαλία, κρίμα που δεν εισακούστηκα

    Σπαρτιάτες: Τρεις ενστάσεις στο Εκλογοδικείο για Στίγκα και 3 βουλευτές

     



    ΣΧΟΛΙΑ