• Top Stories

    Κι όμως: «Μακεδονία» τα Σκόπια με τις… ευλογίες Τσίπρα και Hollande!


    Φαίνεται πως το «ολίσθημα» του Γιάννη Μουζάλα, που αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία», δεν είναι το μοναδικό από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – μάλιστα, δεν είναι καν το σοβαρότερο.

    Μία προσεκτική ματιά στο κείμενο της κοινής δήλωσης των σοσιαλιστών ηγετών που συμμετείχαν στη συνάντηση που φιλοξένησε στο Παρίσι το περασμένο σαββατοκύριακο ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande -μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Τσίπρας- είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσει κανείς πως η «γκάφα» του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι… πταίσμα μπροστά σε αυτό που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας!

    Ειδικότερα, στην τέταρτη παράγραφο της κοινής δήλωσης γίνεται αναφορά στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων υπό «ανυπόφορες συνθήκες», κατά μήκος «των συνόρων μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας». Όχι, δεν είναι δικό μας… ολίσθημα: Είναι αυτό ακριβώς που αναφέρεται στην κοινή δήλωση: «derrière la frontière, entre la Macédoine et la Grèce»!

    maced

    Είναι φανερό ότι εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι με την υπόθεση του Γιάννη Μουζάλα, καθώς αυτή τη φορά δε μιλάμε απλά για μία συνέντευξη σε ένα εγχώριο κανάλι, αλλά για μία επίσημη κοινή δήλωση Ευρωπαίων ηγετών – αν η δήλωση του Γ. Μουζάλα υπονομεύει τις εθνικές μας θέσεις απέναντι στην ΠΓΔΜ, τότε τι μπορεί να πει κανείς για αυτήν την αναφορά στην κοινή δήλωση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών;

    maced2

    Αναρωτιόμαστε αν ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει τώρα και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα…



    ΣΧΟΛΙΑ