• Πολιτική

    Κεραμέως: Η επιστολική ψήφος «γεφυρώνει» – Ενημερωτική εκστρατεία σε ΗΠΑ και Καναδά

    • NewsRoom
    Νίκη Κεραμέως

    Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό και τον πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στο ταξίδι τους στον Καναδά


    Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της ενημερωτικής εκστρατείας που πραγματοποιεί η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κα Κεραμέως βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Πολιτεία της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, δύο πόλεις στις οποίες ο απόδημος Ελληνισμός διατηρεί πολυετή και έντονη παρουσία και ανέλυσε, σε εκατοντάδες απόδημους που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν τα ελληνικά Προξενεία των δύο πόλεων, τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

    Παράλληλα, η Υπουργός, κατά η διάρκεια τη παραμονής της στην Καλιφόρνια συνάντησε τον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο κ. Γεράσιμο με τον οποίο συζήτησε τρόπους με τους οποίους μπορεί η Εκκλησία να συνδράμει στην ενημέρωση για την επιστολική ψήφο καθώς και τον Πρόεδρο του Αμερικανο-Ελληνικού Συμβουλίου Καλιφόρνιας, Σπύρο Λάζαρη με τον οποίο συζήτησε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της συμμετοχής σε εκλογικές διαδικασίες.

    Είχε προηγηθεί συνάντηση της κας Κεραμέως με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οικονομικού Ινστιτούτου Bay Area Council, Sean Randolph, τον οποίο ενημέρωσε για την ευρύτερη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Έλληνες πολίτες με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

    Η Υπουργός εκπροσώπησε τη χώρα μας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount, όπου ο Δήμος του Λος Άντζελες της ενεχείρισε διακηρύξεις για τον επίσημο εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

    Ακολούθως, η κα Κεραμέως μετέβη στον Καναδά όπου συμμετείχε στην Κυβερνητική αποστολή υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στον Καναδά μετά από 40 χρόνια.

    Συμμετείχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Καναδό Πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στη δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου που κορυφώθηκαν με την παρέλαση για την Εθνική Ανεξαρτησία.

    Στις εκδηλώσεις για την ελληνική Ομογένεια που πραγματοποιήθηκαν σε Μόντρεαλ και Τορόντο προς τιμήν του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του ομολόγου του Τζάστιν Τριντό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρότρυνε τους απόδημους Έλληνες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους παρέχει η επιστολική ψήφος, να εγγραφούν στη σχετική πλατφόρμα και να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές.

    Ειδική αναφορά στη σημασία της συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες για τους Έλληνες του Καναδά έκανε και ο Καναδός Πρωθυπουργός.

    Μετά τον Καναδά, η κα Κεραμέως θα ολοκληρώσει την εκστρατεία ενημέρωσης στη Βόρεια Αμερική με σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη.

    Διαβάστε επίσης: 

    Επιστολική ψήφος: Πάνω από 14.500 οι εγγραφές

    ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο Think Tank Εργασίας του κόμματος

    Γεωργιάδης για Τέμπη: Αν απαλύνεται ο πόνος των γονέων με επιθέσεις εναντίον μου, ας συνεχίσουν



    ΣΧΟΛΙΑ