• Πολιτική

    Κεγκέρογλου κατά Φαναρά για τα υψηλά ποσοστά διείσδυσης Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ

    • NewsRoom

    Βασίλης Κεγκέρογλου


    Κραδασμούς φαίνεται ότι προκάλεσε στην Χαριλάου Τρικούπη η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, σύμφωνα με στοιχεία της οποίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζεται να έχει συντριπτική διείσδυση στους πολίτες που προσδιορίζονται στον κεντρώο χώρο.

    Συγκεκριμένα, το 92% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής δήλωσαν ότι έχουν θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Στην ίδια δημοσκόπηση, η Φώφη Γεννηματά εμφανίζεται δεύτερη σε δημοφιλία, μετά τον πρωθυπουργό και μπροστά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

    Στελέχη του κόμματος δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για τα ευρήματα. Ο βουλευτής, Βασίλης Κεγκέρογλου, σε ανάρτηση του έκανε λόγο για «φανταστική» δημοσκόπηση και μάλιστα προκάλεσε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Metron Analysis, Στράτο Φαναρά, να τον μηνύσει.

    «Ο φίλος Στράτος Φαναράς της Μέτρον Ανάλυσις, ξέχασε να γράψει ότι η δημοσκόπηση με το Εμβερικό 92% έγινε ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης που ήταν κάποτε στο χώρο μας. Στράτο σε κατηγορώ ευθέως για φανταστική δημοσκόπηση και σε προκαλώ να με μηνύσεις! Τι όχι;;;» έγραψε στο Twitter.

    Ο κ. Φαναράς απάντησε με μια μακροσκελή ανάρτηση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν θα τον μηνύσει και δίνει διευκρινίσεις λέγοντας ότι «οι σημερινοί 80αρηδες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με τους συνοδούς τους είναι οι 35αρηδες της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτοί που ακολούθησαν το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα εκλογική συμπεριφορά και να ψηφίσουν ΝΔ ας μην ανησυχεί τόσο, αλλά ίσως έχουν κάποιο λόγο να πουν μια καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό (και όχι για τη ΝΔ).

    Εξ ου και στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κινείται στην αναγωγή περίπου στα επίπεδα που κατέγραψε στις εκλογές».

    Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Φαναρά:

    «Άλλο και τούτο.

    Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ήρθε να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο όσων με έχουν κατηγορήσει κατά καιρούς ότι έκανα ψευδή δημοσκόπηση για να τους πλήξω.

    Ειλικρινά δεν το περίμενα γιατί τον γνωρίζω και τον τιμώ.

    Και βεβαίως στεναχωρήθηκα για άλλη μια φορά. Είναι πια τόσες πολλές αυτές οι φορές κι ακόμα να συνηθίσω. Θέλω να του πω δημοσίως και θα το έκανα και ιδιωτικώς αν μου τηλεφωνούσε ότι θα επιμείνω να αναζητώ τις αιτίες των πραγμάτων, δεν θα ψάχνω πως να παρακάμψω τα δύσκολα ερωτήματα και προφανώς δεν θα τον μηνύσω όπως μου ζητά να κάνω. Εδώ δε μήνυσα άλλους κι άλλους.

    Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι εσαεί θα κρατώ αυτή τη στάση. Κάποτε ίσως αποφασίσω ότι έφτασε “ο κόμπος στο χτένι”.

    Το δεύτερο που θέλω να του πω είναι ότι οι σημερινοί 80αρηδες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με τους συνοδούς τους είναι οι 35αρηδες της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτοί που ακολούθησαν το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα εκλογική συμπεριφορά και να ψηφίσουν ΝΔ ας μην ανησυχεί τόσο, αλλά ίσως έχουν κάποιο λόγο να πουν μια καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό (και όχι για τη ΝΔ).

    Εξ ου και στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κινείται στην αναγωγή περίπου στα επίπεδα που κατέγραψε στις εκλογές.

    Και τέλος, ευτυχώς που η έρευνα αυτή γίνεται σε μηνιαία βάση και θα είμαστε εδώ πιθανόν όλοι μαζί και τον επόμενο μήνα για να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο της επιρροής του Κυριάκου στο Κέντρο και τι συμβαίνει με τις σχέσεις του με τη Δεξιά.

    Σε κάθε περίπτωση ειρήνη υμίν σύντροφοι.

    Δεν έκανα “φανταστική” δημοσκόπηση. Εδώ δεν αντέγραψα ποτέ μου σε εξετάσεις ούτε από ψίθυρο συμφοιτητή μου ή συμμαθητή μου, τέτοιο τερατούργημα κατά της Δημοκρατίας θα έκανα μετά από 30 χρόνια ερευνητικής πορείας;

    Υγ. Για λόγους τύπου αλλά και ουσίας να αναφέρω ότι κάθε εταιρεία μέλος του ΣΕΔΕΑ ελέγχεται τακτικά ή έκτακτα όπως ο νόμος ορίζει».

    Ο Βασίλης Κεγκέρογλου επανήλθε λέγοντας:

    «Στράτο δεν σε ‘κατηγόρησα’ για αντιγραφή αλλά για την γραφή. Σε τιμά όμως το ότι απάντησες & η «παραδοχή» ότι το Εμβερικό 92% αφορά ειδικό κοινό που εμβολιάζεται & ουσιαστικά είναι έκφραση ευγένειας & η αναφορά σου ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν υπολείπεται του 8,1%».

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Κυρίαρχος σε δύο νέες δημοσκοπήσεις – Ευρύ το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας



    ΣΧΟΛΙΑ