• Πολιτική

    Κεφαλογιάννης: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στον Έβρο

    • NewsRoom
    Ιωάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

    Ιωάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας


    Η επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη, στον Έβρο, ολοκληρώθηκε χθες.

    Ο υφυπουργός πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχηματισμούς, μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια του Στρατού Ξηράς, στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

    ‘Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, επισκέφθηκε την έδρα του στρατηγείου της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στο Διδυμότειχο, όπου τον υποδέχτηκε ο διοικητής υποστράτηγος Ιωάννης Κωστούλας και ενημερώθηκε για την οργάνωση, τη δομή και την αποστολή του σχηματισμού.

    Στη συνέχεια, βρέθηκε στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Διδυμοτείχου, καθώς και στο 219 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας όπου ενημερώθηκε για τη στελέχωση και τη λειτουργία τους.

    Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Μεραρχίας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για τη συνεισφορά τους στην πατρίδα.

    Ακολούθως, μετέβη διαδοχικά στα φυλάκια «Διλόφου», «1», «5» και «Πράσινης Πόρτας», όπου μεταξύ άλλων επιθεώρησε το αποτρεπτικό εμπόδιο, στα φυλάκια «126», «Πλαγιών», καθώς και την περιοχή του νέου αποτρεπτικού εμποδίου Ψαθάδων – Μανίτσας, όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων κατασκευής.

    Συνομίλησε με τις περιπόλους των φυλακίων και συνεχάρη το προσωπικό για το έργο που επιτελεί στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας.

    Ακόμη, επισκέφθηκε την έδρα του Ενιαίου Κέντρου Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας και ενημερώθηκε για τις ενέργειες, τις διαδικασίες και τα μέσα επιτήρησης των συνόρων μας.

    Επιπρόσθετα, βρέθηκε στο Περιφερειακό Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων Μετανάστευσης και ενημερώθηκε για το ρόλο του στην παρακολούθηση και ανάλυση των μεταναστευτικών ροών.

    Τέλος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη στον Έβρο, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Διαπίστωσα ότι η ετοιμότητα, το ηθικό και ο επαγγελματισμός των γυναικών και των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των στρατευμένων νέων και των Εθνοφυλάκων της πατρίδας μας, είναι παραδειγματικός. Τα φυλάκια και οι μονάδες είναι απόλυτα εξοπλισμένες και αναβαθμισμένες, ενώ η επέκταση του φράχτη στον Έβρο συνεχίζεται καθώς και η ενίσχυση της επιτήρησης με τεχνολογικά μέσα».

    «Συγχαίρω», συνέχισε, «το προσωπικό για την αρτιότητα με την οποία τελεί το καθήκον της προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας και των δικαίων της Ελλάδας. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε αρωγοί σε ό,τι απαιτηθεί για την περαιτέρω ενίσχυση της αποστολής τους. Για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες σκοπό έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των στελεχών μας».

    «Την εμβληματικότερη αποτελεί, αναμφισβήτητα, το μεγαλύτερο οικιστικό πρόγραμμα στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων, την υλοποίηση του οποίου προχωράμε με γοργούς ρυθμούς, με την πρώτη φάση να ξεκινάει τους επόμενους μήνες και την ολοκλήρωσή της να αναμένεται το καλοκαίρι του 2027» κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Η υγεία, το επιτελικό κράτος και το λειτουργικό κράτος δεν γίνονται, με το φιλότιμο των Ελλήνων

    L’Oreal: Μπαίνει στα αρώματα Amouage των 3 δισ. ευρώ; – mononewsTV

    Παππάς: Κόλαφος για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ για την υπόθεση υποκλοπών



    ΣΧΟΛΙΑ