• Mononews TV

    L’Oreal: Μπαίνει στα αρώματα Amouage των 3 δισ. ευρώ; – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η L’Oreal εξετάζει το ενδεχόμενο επένδυσης στην εταιρεία πολυτελών αρωμάτων του Ομάν, Amouage, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

    Ο γαλλικός κολοσσός ομορφιάς διεξάγει συνομιλίες για την πιθανή εξαγορά μειοψηφικού μεριδίου στην Amouage, ανέφεραν οι πηγές. Ο ιδιοκτήτης της αρωματοποιίας, ο όμιλος SABCO Group, φέρεται να αποτιμά την αξία της εταιρείας πάνω από τα 3 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία.

    Η Amouage ιδρύθηκε το 1983 και εμπνέεται από την κληρονομιά του Σουλτανάτου του Ομάν ως πολιτιστικό σταυροδρόμι στο κέντρο των αρχαίων εμπορικών δρόμων λιβανιού και μύρου.

    Ορισμένα από τα αρώματά της πωλούνται προς 365 ευρώ το μπουκάλι των 100 ml, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Amouage.

    Η εταιρεία πoυλά τα προϊόντα της, που διαφημίζονται ως “δώρο των βασιλιάδων”, σε περίπου δώδεκα ανεξάρτητα καταστήματα και σε 1.000 άλλα σημεία, όπως πολυκαταστήματα, αρωματοπωλεία και αεροδρόμια.

    Οι λιανικές πωλήσεις της Amouage υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε τρία χρόνια και εκτινάχθηκαν σε πάνω από 210 εκατομμύρια δολάρια το 2023.

    Η εταιρεία ελέγχεται από την SABCO, μια τοπική επιχειρηματική ομάδα με Πρόεδρο τον Sayyid Khalid Bin Hamed Al Busaidi, η οποία έχει επίσης συμφέροντα σε ακίνητα, μέσα ενημέρωσης, διανομή αυτοκινήτων και ηλεκτρικό εξοπλισμό.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ