• Top Stories

    Και τα Συμμαχικά Νεκροταφεία Θεσσαλονίκης στη λίστα του Υπερταμείου

    • NewsRoom


    Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με τα ακίνητα, τα οποία μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο. Μετά τις αποκαλύψεις για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα νοσοκομεία, στη λίστα εμφανίστηκαν και τα «Συμμαχικά Νεκροταφεία» της Θεσσαλονίκης, το Ινδικό νεκροταφείο, αλλά και Εκκλησία.

    Μεταξύ των 10.119 ακινήτων που μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ περιλαμβάνονται Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ), το Ινδικό Νεκροταφείο, το πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος», το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το διδακτήριο του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου.

    Σύμφωνα με το voria.gr την ανησυχία του για τη μεταβίβαση ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου εξέφρασε με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

    Στην επιστολή, η οποία εκτός από τον πρωθυπουργό αποστέλλεται και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και στη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΕΣΠ ΑΕ και την ΕΤΑΔ ΑΕ, ο κ. Κυρίζογλου γίνεται αναφορά σε 29 ακίνητα ευρισκόμενα εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, τα οποία βρίσκονται μεταξύ των 10.119 υπό μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ ακινήτων.

    Μεταξύ των 29 αυτών ακινήτων περιλαμβάνονται και τα Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ) με ΚΑΕΚ 190111708031, το Ινδικό Νεκροταφείο με ΚΑΕΚ 190693105027, το πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» με ΚΑΕΚ 190110101114, το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το διδακτήριο του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου με ΚΑΕΚ 190691107001 κλπ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο Υπερταμείο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Και δημόσια νοσοκομεία στη λίστα ακινήτων που παραχωρούνται στο Υπερταμείο!



    ΣΧΟΛΙΑ