• Πολιτική

    Και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κατά της European Super League: «Κινδυνεύει το παιχνίδι που αγαπάμε»

    • NewsRoom

    Πρίγκιπας Ουίλιαμ


    Παρ’ όλο που έξι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας του έχουν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν στην υπό σύσταση European Super League, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πήρε αρνητική θέση στο Twitter για τα σχέδια εκφράζοντας φόβους για το μέλλον του παιχνιδιού «που αγαπάμε».

    «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να προστατέψουμε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα -από το πιο υψηλό επίπεδο ως το πιο χαμηλό- και μαζί τις αξίες του ανταγωνισμού και της δικαιοσύνης στον πυρήνα τους.

    Συμμερίζομαι τις ανησυχίες των οπαδών για την προτεινόμενη Super League και τον κίνδυνο που μπορεί να φέρει στο παιχνίδι που αγαπάμε» αναφέρει σε tweet που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ και υπογράφει με το πρώτο γράμμα του ονόματός του, «W».

    Η είδηση της δημιουργίας αυτού του κλειστού ποδοσφαιρικού κλαμπ από τον ερχόμενο Αύγουστο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

    Οι ομάδες -έξι από την Αγγλία, τρεις από την Ιταλία και τρεις από την Ισπανία που έχουν υπογράψει μέχρι τώρα- θα μπορούν να παίζουν μεταξύ τους μέσα στην εβδομάδα, δημιουργώντας το αντίπαλον δέος της UEFA Champions League, αναφέρει η ανακοίνωση. Εκτός από τις 12 μόνιμες ομάδες, άλλες πέντε θα προκρίνονται κάθε χρόνο για το λεγόμενο Super League.

    Η δημιουργία ενός νέου τουρνουά της ποδοσφαιρικής ελίτ στην Ευρώπη θέλει να βάλει τέλος στην κυριαρχία του Champions League, φέρνοντας επανάσταση στη δομή του αθλήματος. Δισεκατομμύρια δολάρια θα διοχετεύονται στα ανώτερα «κλιμάκια» του αθλήματος, μετά από ένα έτος κατά το οποίο τα έσοδα μειώθηκαν καθώς οι αγώνες γίνονται σε μεγάλο βαθμό σε άδεια στάδια.

    Οι ιδρυτικές ομάδες θα μοιράζονται μία προκαταβολή ύψους 3,5 δισ. ευρώ (4,2 δισ. δολάρια).

    Μέχρι τώρα στην νέα διοργάνωση θα συμμετέχουν οι ομάδες: Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Αθλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους.

    Πρόεδρος θα είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ Μαδρίτης, με αντιπρόεδρο τον Αντρέα Ανιέλι της Γιουβέντους και τον Τζόελ Γκλέιζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης για European Super League: Είναι λάθος – Οι φαν του ποδοσφαίρου δεν θα το δεχτούν

    Μ. Σχοινάς για την European Super League: Κανείς δεν υποστηρίζει αυτή την ιδέα – Το ίδιο μοντέλο απέτυχε στο μπάσκετ



    ΣΧΟΛΙΑ