• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης “βόλεψε” κόρη και σύζυγο


    Δεν έχει τέλος το γαϊτανάκι με τους διορισμούς συγγενών και φίλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταίο κρούσμα τον διευθυντή του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος διόρισε σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων δύο μέλη της οικογένειάς του: τη σύζυγό του Ζηνοβία Συρίβλη, η οποία ανέλαβε διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου, καθώς και την κόρη της συζύγου του, Αφροδίτη Βογιατζόγλου, η οποία, με μόνο προσόν το απολυτήριο Λυκείου, βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

    Στο ΦΕΚ του διορισμού της, η σύζυγος του κ. Αρβανίτη αναφέρεται με το πατρικό της όνομα (Ζηνοβία Συρίβλη) και μόνον οι γνωστοί του ζευγαριού μπορούν να αντιληφθούν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που ως δημοσιογράφος Τζίνα Βογιατζόγλου (το επώνυμο του πρώην συζύγου της) είχε διατελέσει στο παρελθόν διευθύντρια στην ΕΡΑ 5. Κάπως έτσι μπορούν να καλυφθούν τα ίχνη αλλά και να αποφευχθούν συνειρμοί με τον ταυτόχρονο διορισμό της θυγατέρας της σε άλλο υπουργείο.


    Η απόφαση για τον διορισμό της Αφροδίτης Βογιατζόγλου, κόρης της συζύγου του Κώστα Αρβανίτη, ως μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη 

    Το πώς και γιατί, άλλωστε, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ που απευθύνεται στην ελληνική Διασπορά η σύζυγος Αρβανίτη βρέθηκε να διευθύνει το γραφείο ενός πολιτικού στελέχους με αρμοδιότητα το Ασφαλιστικό -τον οποίο μάλιστα συνόδεψε σε ταξίδι στη Σόφια μαζί με δύο αστυνομικούς οι οποίοι τυγχάνει να είναι επίσης συγγενείς μεταξύ τους (!)- είναι ερωτήματα που δύσκολα μπορεί να απαντηθούν. Και μόνο αν συνδυαστούν με τη γενικότερη τάση για μετατροπή του κράτους σε λάφυρο των υψηλών κλιμακίων της νέας εξουσίας μπορεί να εξηγηθούν.

    Ο υφυπουργός κ. Πετρόπουλος που όρισε διευθύντρια στο πολιτικό του γραφείο τη σύζυγο του πρωθυπουργικού φίλου, βρήκε τρόπο να βολέψει σε διάφορες θέσεις του Ελληνικού Δημοσίου τους παλαιούς συνεργάτες του στο δικηγορικό του γραφείο, το οποίο, ειδικευόταν στα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης.

    Η απόφαση διορισμού της Ζηνοβίας Συρίβλη ως διευθύντριας του γραφείου του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ